tatil-sepeti

5. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı (ISCG 2017), 19-21 Nisan 2017 tarihlerinde İstanbul'da yapılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın himayesinde organize edilecek zirve, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilecek. Zirve, İtalya'nın partnerliğinde yapılacak.

İLK DEFA "MÜHENDİS KADINLAR" PANELİ

ISCG 2017'de katılımcıların tüm paydaşlarla bir arada olması, sorularına cevap bulması, akıllı şebekeler ve akıllı şehirler hakkındaki son yenilikleri öğrenmesi, örnek uygulamaları görmesi ve yatırım stratejilerini belirlemesi için uluslararası bir platform sağlanması amaçlanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Finlandiya, Polonya, İran, Ürdün, Umman, Katar, Hindistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Kuveyt’ten heyetlerin katılımıyla organize edilecek delegasyonlarda firmalarla ikili görüşmeler gerçekleştirilerek iş bağlantıları güçlendirilecek.

Diğer ülkelerden de heyet organize edilmesi konusunda çalışmaların devam ettiği zirvede, ABD Virginia Tech ARI direktörü ve IEEE-PES 2016/2017 dönemi seçilmiş başkanı Prof. Dr. Saifur Rahman açılış konuşmasını yapacak.

Etkinlik kapsamında sadece üst yöneticilerin yer alacağı özel bir panel de gerçekleştirilecek. Bu panele, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve Aksa Doğal Gaz Dağıtım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan katılacak.

İtalya ve İsveç ülke panelleri, Akıllı Şehirlerde Kadın Liderler ve Akıllı Şebekelerde Kadın Liderler gibi birçok önemli panelin de gerçekleştirileceği zirvede, ilk defa "Mühendislikte Kadınlar" temalı panel düzenlenecek. Panele, alanında uzman profesörlerle bilim kadınları konuşmacı olarak katılacak.

VERİMLİ VE KAYIPSIZ ENERJİ

Akıllı şebekeler, enerjinin verimli ve kayıpsız kullanımını sağlarken, çevre dostu olan yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanan enerji de sisteme dahil edilebiliyor.

Türkiye'nin ilk defa Gaziantep ve Karaman ile birlikte tanıştığı "Akıllı Şehirler" konseptiyle şehir operasyonlarının daha verimli yapılması, güvenliğin artması, kentte kolayca dolaşım, trafikte bekleme süresinin azalması, daha temiz bir çevre, şehir bilgilerine kolayca ulaşılabilme, doğal afetlerden daha az etkilenme, yakıt ve enerji tasarrufu yapılması sağlanıyor.

16 Aralık 2016 Cuma

Etiketler : Gündem