tatil-sepeti

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin çok tercih edilen bölümlerinden biri de İktisat Bölümü. Mezuniyetten sonra geniş bir iş yelpazesi sunan İktisat Bölümü, İngilizce ve Türkçe olarak iki farklı bölüm halinde lisans eğitimi veriyor. Aday öğrenci eğitim almak istediği dile göre tercih yapabiliyor.

Geleceğini iktisat alanında şekillendirmek isteyen lise mezunu aday öğrenciler, İngilizce ya da Türkçe dillerinden birinde eğitim almayı tercih edebiliyor.

İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Lisans Programı’nın temel amacı; öğrencilere, sağlam bir teorik, analitik ve uygulamalı altyapı üzerine; ihtiyaç duydukları türden mesleki formasyon inşa etme, ilgi duydukları alanlarda derinleşme ve diledikleri alanlarda kariyer yapma olanakları sağlamak diye tanımlanıyor.

GLOBAL GELİŞMELER

Son çeyrek yüzyıl, bilgi teknolojilerinin bilim üretme ve öğretme pratiklerini çarpıcı bir şekilde dönüştürdüğü bir dönem oldu. Bu dönüşüm, ekonomi bilimini de etkiledi. Günümüzde, ekonomik olay, süreç, kurum ve sistemlere ilişkin modelleme, simülasyon ve politika önerileri, bilgi teknolojilerinin getirdiği yeniliklere ve imkânlara dayalı olarak yapılıyor. İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü de gerek İngilizce gerekse de Türkçe müfredatını gelişmeler ışığında şekillendiriyor. İktisat Bölümü, bilgi teknolojilerinin getirdiği yenilikleri bilim öğretiminde kullanmayı, bu imkânların ekonomik sorunların çözümüne katkıda bulunma potansiyelinden yararlanmayı ve bu çerçevede, mezunların meslekî formasyonunun ‘bilgi-teknolojik’ boyutunu güçlendirmeyi amaçlıyor. Bölümün, akademik camiadaki yerini belirleyecek geleceğe dönük bilim üretme stratejisinin de bilgi teknolojilerinin yoğun kullanımına dayalı olması öngörülüyor.

İSTİHDAM İMKANI YÜKSEK

İktisat Bölümü mezunları geniş bir yelpazede iş bulabiliyor. Mezunlar; özel bankalar, özel şirketler, borsa ve danışmanlık şirketlerinde görev yapabildikleri gibi, kamu sektöründe de ekonomi yönetimi ile ilgili bakanlıklar, Merkez Bankası, kamu bankaları ve Türkiye İstatistik Kurumu’nda istihdam edilebiliyor. Ayrıca vakıflar, sivil araştırma merkezleri, diğer sivil toplum kuruluşlarında veya Dünya Bankası, IMF ve benzeri uluslararası kuruluşlarda, araştırmacı, müfettiş ve uzman pozisyonlarında çalışma imkanı bulabiliyor.

TURQUALITY UZMANLARI GELİYOR

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi, İstanbul Ticaret Odası’nın desteğiyle, TURQUALITY Uzmanlık Sertifika Programını hayata geçiriyor. Yrd. Doç. Dr. Aziz Murat Hatipağaoğlu yönetiminde gerçekleştirilecek program, 15 Nisan 2016’da başlayacak.

48 saatlik eğitim programıyla, TURQUALITY kapsamında yer alan firmaların destek süreçlerinin etkin ve doğru bir şekilde yönetilmesini sağlayacak TURQUALITY uzmanları yetiştirilecek. Eğitime, TURQUALITY destek programında olan veya girmek isteyen şirketlerin çalışanları ve yöneticileri ile kariyerlerini TURQUALITY süreciyle ilgili planlayan üniversite mezunları veya öğrencileri katılabilecek.

Eminönü Yerleşkesinde gerçekleştirilecek programa başvurular; 4440413 (dahili 1115) telefon hattı veya e-posta adresi aracılığıyla yapılabiliyor.

GİRİŞİMCİLER TECRÜBELERİNİ ANLATACAK

İTO’nun bir kuruluşu olarak amaçları arasında Türkiye’ye yeni girişimciler de kazandırmak olan İstanbul Ticaret Üniversitesi, 4. Girişimcilik Zirvesi’ni düzenliyor. Her yıl alanlarında başarılı işlere imza atan girişimcilerin konuk olduğu zirve, bu yıl 6 Nisan Çarşamba günü yapılacak. İstanbul Ticaret Üniversitesi Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Girişimcilik Topluluğu’nun ortak organize ettiği Girişimcilik Zirvesi 2016, Sütlüce Yerleşkesi Konferans Salonunda saat 14.00’te gerçekleşecek.

KATILIMCILAR

M3Works ve Park Kitap Kurucusu, 20 Yaşında Patron Olmak kitabının yazarı Erdem Genç, TEQEN Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Tatlı, Istanbul Social Enterprise Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Hakan Elbir ile Zen Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güzeliş, girişimci adaylarına kendi başarı hikayelerini ve başarının püf noktalarını anlatacak. Zirvede moderatörlüğü Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. N. Öykü İyigün yapacak. Katılımcıların sertifika alacağı etkinlikte en iyi soruları soranlar staj imkanı elde edecek.

BİR ULUSLARARASI ANLAŞMA DAHA

Global bir üniversite olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen İstanbul Ticaret Üniversitesi, önemli bir uluslararası anlaşma daha yaptı. Üniversitenin Sütlüce Yerleşkesini ziyaret eden ve Mütevelli Heyet Başkanvekili Hasan Erkesim, Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şaduman Okumuş ve Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Hanifi Parlar ile görüşen Gambia Milli Eğitim Bakanı Hon. Dr. Senghore Abubacarr ve beraberindeki heyet, işbirliği imkanlarını ele aldılar.

Görüşme sonrası İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Gambiya Milli Eğitim Bakanlığı arasında akademik işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşmayı Mütevelli Heyet Başkanvekili Hasan Erkesim ve Gambia Milli Eğitim Bakanı Hon. Dr. Senghore Abubacarr imzaladı. İkili anlaşma, öğrenci ve akademik personel değişimi, her iki tarafın beraberce karar verdiği konularda araştırma, akademik bilgi paylaşımı, akademik eğitim turları, sempozyum, atölye çalışmaları ve ortaklaşa konferanslar düzenlenmesini içeriyor.

05 Nisan 2016 Salı

Etiketler : Üniversitemiz