tatil-sepeti

İstanbul Ticaret Üniversitesi, 2001’de kurulduğunda sadece 73 öğrenci ile eğitime başladı. 2017’ye gelindiğinde ise üniversitenin öğrenci sayısı 8 bini aştı.
16 yılda fakülte sayısı 6’ya, bölüm sayısı 25’e yükseldi. Üniversite aradan geçen yıllarda kurduğu laboratuvar, atölye ve araştırma merkezleri ile de dev bir eğitim kurumu haline geldi.

ARAŞTIRMAYA ÖNEM

İstanbul Ticaret Üniversitesi bünyesinde barındırdığı araştırma ve uygulama merkezleri ile bilimsel araştırmaya verdiği önemi ortaya koyuyor. Üniversite bünyesinde 4’ü rektörlüğe, 4’ü Hayat Boyu Öğrenme Koordinatörlüğü’ne bağlı olmak üzere toplam 28 araştırma ve uygulama merkezi bulunuyor. Aktif çalışmaların yürütüldüğü bu merkezlerde ortaya konan çalışmalar, Türkiye’nin akademik hayatına önemli katkılar sağlıyor. Hayat Boyu Öğrenme Koordinatörlüğü’nün bünyesindeki Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş dünyasının ihtiyaçlarına doğrudan hitap ederken, TOEFL Sınav Merkezi yabancı dil seviye tespiti ve belgelendirme, Teknoloji Geliştirme Merkezi de inovasyon hizmeti veriyor.

136 DERSLİK

Sütlüce ve Küçükyalı olmak üzere iki yerleşkede lisans öğretimi veren üniversitede 136 derslik, 30 laboratuvar, 18 atölye, 2 kütüphane ve 2 konferans salonu bulunuyor. Öğrenciler bilimsel ve teknolojik gelişmelere paralel eğitimin yanı sıra kültür ve sanat faaliyetleri ile küresel ölçekte araştırma yapabilme imkânları da buluyor.

İngilizce eğitim yapılan bölüm sayısı sürekli artan üniversitede, öğrencilerin küresel yönlü deneyim kazanacakları bir eğitim modeli uygulanıyor. Global bir üniversite olma yolunda hızla ilerleyen İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Erasmus değişim programı kapsamında 79 Avrupa üniversitesiyle anlaşması var.

İŞ DÜNYASI ORTAKLIĞI

İstanbul Ticaret Odası’nın kurumsal desteğini de alarak büyüyen üniversite, öğrencilerine sadece uluslararası geçerliliği olan bir diploma değil, aynı zamanda şehrin içindeki kampüs yaşamıyla, iş hayatının network imkânlarıyla ve akademik yönlü tecrübenin buluştuğu eğitim ortamlarında standartları yüksek bir gelecek sunuyor. Üniversite ve iş dünyasının bir araya geleceği Teknopark İstanbul projesinde, İstanbul Ticaret Üniversitesi de kurucu ortaklar arasında bulunuyor. Öğrenciler iş dünyasının üniversitesi olarak tanımlanan İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin ayrıcalıklarından fazlasıyla yararlanabiliyor. İTO ortaklığıyla öğrencilere yönelik yürütülen Girişimci Koçluğu, Meclis-i Muhabbet, Yurt Dışı Fuar katılımı, İTO Fuar Takımı, İhracata İlk Adım, Yabancı Heyetleri Karşılama gibi projeler de gençleri daha ilk sınıftan itibaren iş hayatına hazırlıyor.

HAVACILIK EĞİTİMİNDE FARK

İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü, Tehlikeli Maddelerin Havayoluyla Taşınması Hususunda Eğitim Kuruluşu Yetkilendirmesi aldı. Bu sayede bölüm öğrencileri DGR sertifikası alabilecek. Havacılık Yönetimi Bölümü bünyesinde özel olarak hazırlanan Havacılık Tehlikeli Maddeler (DGR) sınıfı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı denetiminden başarılı bir şekilde geçti. Bu denetimden sonra Bakanlık, İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni Tehlikeli Maddelerin Havayoluyla Taşınması Hususunda Eğitim Kuruluşu olarak yetkilendirdi. Bölüm; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yetkilendirilmesi ile ticari olarak tehlikeli maddelerin havayoluyla taşınması hususunda eğitim verebilecek. Havacılık Yönetimi Bölümü’nün açacağı sertifika programlarından havayolları, diğer havacılık işletmeleri ve bireysel eğitim talep eden kişiler faydalanabilecek.

NANOTEKNOLOJİ ATAĞI

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü bünyesinde Nanoteknoloji Laboratuvarı’nı kurarak bilimin hizmetine sundu. Akademis-yen ve öğrenciler, bu laboratuvarda çığır açacak projeler üzerinde çalışıyor. Laboratuvarda şu an otomotiv, mücevherat ve sağlık sektörüne yönelik üç önemli proje yürütülüyor. Uluslararası akademik literatürüne de giren bu projelerden ilki sayesinde yakın gelecekte havamız daha temiz olabilir. Otomotiv sektörü için egzoz gazlarının yol açtığı hava kirliliğini azaltacak katalitik filtre, mücevherat sektörü için kendi kendini temizleyen ve kararmayan takılar, sağlık sektörü için de antibakteriyel özellikleri bilinen altın kaplı, mikrop barındırmayan yara bantları ve sargı bezleri yakın bir gelecekte endüstriyel üretim için uygun hale gelebilir.

OKULDA MAHKEME SALONU

İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi, bünyesinde bulunan sanal mahkeme salonu ile hukuk öğreniminde teoriyi uygulamayla birleştiriyor. Mahkeme olarak düzenlenen derslikte hukuk öğrencileri, gerçek mahkemede yaşananları canlandırarak mezuniyet sonrasına hazırlanıyor. Öğrencilerin özellikle de uygulamada sıkça karşılaşacakları Anayasa Yargısı, Medeni Usul Hukuku, Ceza Usul Hukuku, İdari Yargılama Hukuku, İnfaz Hukuku ve Hukuka Giriş gibi bazı derslerin pratik çalışmaları, sanal mahkeme salonunda yapılıyor.

Sanal mahkeme salonunda yapılan çalışmalarla, öğrencilere duruşma salonu tanıtılıyor; duruşma adabı ve duruşmaların yürütülmesi gibi konularla ilgili ayrıntılı bilgiler veriliyor.

MEZUNLARIN YÜZDE 87’Sİ ÇALIŞIYOR

İstanbul Ticaret Üniversitesi, 2017’de yaklaşık 9 bin lisans mezunu ile görüştü. Yapılan görüşmeler sonrası mezunların yüzde 87’sinin çalışmakta olduğu belirlendi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, mezunlarıyla bağını koparmıyor. Belirli periyotlarda mezunlarla iletişime geçiliyor. Mezunların bulundukları kariyer noktaları, iş arayışlarının olup olmadığı, eğitimlerine yüksek lisans veya doktora yaparak devamedip etmedikleri gibi sorular yöneltiliyor. 2017’de yaklaşık 9 bin lisans mezunu ile yapılan görüşmeler sonrası mezunların yüzde 87’sinin çalışmakta olduğu ortaya kondu. Mezunların çoğunlukla hukuk, ticaret, eğitim, banka ve bilişim sektörlerinde çalıştıkları da araştırma kapsamında ortaya çıktı. Mezunların yüzde 34’ünün lisansüstü eğitim aldıkları da belirlendi. Araştırma sonucunda, lisansüstü eğitimlerini İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde alanların çalışma oranının ise yüzde 94’e ulaştığı tespit edildi.

14 Eylül 2017 Perşembe

Etiketler : Üniversitemiz