Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, 24-27 Eylül tarihlerinde Gaziantep’te düzenlendi.
Teknoloji yarışmaları kapsamında 21 farklı kategoride ödül verildi. Toplam ödül miktarı 3 milyon liranın üzerindeydi.
‘Eğitim Teknolojileri Yarışması Üniversite ve Mezun’ kategorisinde ise Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) girişimcisi olan Sanal Clinic ipi göğüsleyen taraf oldu.
Toplamda 179 takımın yarıştığı kategoride ilk 25 takım arasına girerek finale katılmaya hak kazanan Sanal Clinic’in geliştirdiği Diagnosis Time mobil uygulaması; yenilikçi, çözüm odaklı ve kullanılabilir olması yönleriyle finalde bütün takımları geride bırakarak birinci oldu. Geliştirdiği ürün birinci olan Sanal Clinic’e ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.
PRATİK EĞİTİMLERİ SANAL ORTAMDA SUNUYOR
Tıp fakültesi 5’inci sınıf öğrencileri Yusuf Bayram Tuğlu ve Kübra Kablan tarafından kurulan Sanal Clinic’in geliştirdiği Diagnosis Time; tıp fakültelerinde pratik eğitimlerin, vaka sunumlarının ve problem tabanlı öğrenimlerin online ortamda yapılmasını sağlıyor.
Tıp fakültesi öğrencileri için alternatifi olmayan bir online eğitim uygulaması olan Sanal Clinic, Diagnosis Time şu an muadili olmayan bir sistem.
Kurucular Tuğlu ve Kablan, “Bizler 1 yıl önce 'Sanal Clinic'i marka haline getirme hayaliyle ilk ürünümüz olan 'Diagnosis Time'ı geliştirmeye başladık. ‘Hep denedin, hep yenildin. Olsun, yine dene, yine yenil. Daha iyi yenil!’ sözü bizim sürekli gelişmemizi sağladı. Çok kez daha iyi yenilme hedefiyle tekrar ve tekrar çalışmaya devam ettik.Bugün 'Eğitim Teknolojileri' alanında Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden aldığımız birincilik ödülü bizleri yarınlar için motive etmiş olsa da daha yapacağımız çok şey olduğunun ve yolun başında olduğumuzun farkındayız. Satış görüşmelerimizin hız kazandığı bu günlerde işe başlarken hayal ettiğimiz gibi Sanal Clinic markasını yükseltme sorumluluğunda ve azmindeyiz” diye konuştular.
İLGİLENEN ÜNİVERSİTELER VAR
Sanal Clinic tarafından geliştirilen Diagnosis Time, tıp eğitiminde tüm sınıflar için uygun bir şekilde kullanılabiliyor. Tıp öğrencilerine oskültasyon imkanı için hastaların stetoskop ses kayıtlarını sunuyor. Fizik muayene bölümünde hasta görselleri ve diğer fizik muayene notları birlikte yer alıyor.
Öğrencilerden hastanın anemnezini okuyarak ve fizik muayene bulgularına göre en fazla 10 ön tanı koyması bekleniyor. İkinci oturumda ise öğrencilerden hastaya ait verilen tetkik sonuçlarını değerlendirip hastaya tanı koyması bekleniyor.Öğrenciler cevaplarına göre puan alıyor ve bu puanlarla sıralamaya girerek ödül kazanıyor. Kurucular Tuğlu ve Kablan, ürünü satın almak için ilgilenen üniversiteler olduğunu belirttiler.