tatil-sepeti

Türkiye, genç nüfusu ile beşeri bir zenginliğe sahip. Eğitim kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye’nin bu varlığıyla dünyayı değiştirecek potansiyele sahip olduğuna dikkat çekerek, “İhtiyaca uygun nitelikli eleman yetiştirecek bir eğitim sistemi tasarlamak gerekiyor” diyor.

 

HABER: MESUDE DEMİRHAN

 

İstanbul Ticaret Odası Eğitim Meslek Komitesi Çalışma Toplantısı, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Hazıroğlu’nun başkanlığında, İTO Meclis ve Komite Üyeleri ile sektör temsilcilerinin katılımıyla Cemile Sultan Koru Tesisleri’nde gerçekleştirildi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür’ün de iştirak ettiği toplantıda; özel okullar, eğitim ekosistemi, ölçme değerlendirme, genç nüfusun eğitimi ve eğitime ayrılan bütçe ele alındı. Ayrıca okulları reel sektörle buluşturma, MEB’in özel öğretim kurumları yönetmeliği ve standartlar yönergesinin yeniden gözden geçirilmesine yönelik sektör temsilcilerinden görüş ve öneriler alındı.

 


TÜBİTAK VE TEKNOFEST ODAKLI

 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, İstanbul’da 3 milyon öğrenci olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: “İstanbul’daki resmi okul sayımız 4 bin 173, özel okul sayımız ise 3 bin 518. Toplamda 7 bin 691 okulumuz var. Devlette kadrolu öğretmen sayımız 118 bin 59. Özelde bu sayı 39 bin 918. Türkiye’yi değil, dünyayı değiştirecek potansiyele sahibiz. Hepimiz bu yükü beraber omuzluyoruz. Bütün okullarımız devletin. Ama onun altına resmi ve özel okullarımız diye ikiye ayrılıyor. Bir ve beraber olduğumuzu söyleyelim. Özel okullarda da TÜBİTAK ve Teknofest odaklı bir çalışma başlatılması talimatını verdik.” 

 


BÜTÇENİN YÜZDE 10’U EĞİTİME

 

İTO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Hazıroğlu da Türkiye nüfusunun yüzde 15’ini genç nüfusun oluşturduğuna dikkat çekerek, ”Bizim de doğal kaynağımız nüfusumuz, gençliğimiz. Gerçek bir refah ve sağlam bir kalkınma hamlesi, bu genç nüfusun iyi bir eğitimle buluşmasıyla mümkün. Hali hazırda merkezi bütçenin yüzde 10’u eğitime ayrılıyor. Burada bütçeyle birlikte eş zamanlı olarak gelişmesi gereken konulardan biri de ihtiyaca uygun nitelikli eleman yetiştirecek bir eğitim sistemi tasarlamak. Zira sanayideki hamlemizi kalıcı hale getirmemiz ancak istikrarlı işgücü kaynağı ile mümkün. Bu nedenle İTO olarak her fırsatta özellikle mesleki eğitime dikkat çekiyoruz. Mevcut eğitim piramidinden gelen yapılarla iş dünyasının taleplerini kesiştirecek bir zemin inşa edilmesi gerekiyor” dedi. 

 

HER İLÇEYE EĞİTİM ALANI

 

İTO Eğitim Meslek Komitesi Çalışma Toplantısı; sürücü kursları, sınav yapılan alanlar, rehabilitasyon merkezleri, iş makinaları kursu, sanayide nitelikli personel, halk eğitim merkezleri ve özel eğitim kampüsleri gündemiyle İTO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Hazıroğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. Komite Başkanı Murat Tekin, İstanbul özelindeki sorunlardan   bahsederek, sınav yapılan alanların düzeltilmesi gerektiğinin altını çizdi. Tekin, şunları söyledi: “Dünyada standartları bu kadar yüksek sınav yapılan çok az yer var. Önlemler de son derece yerinde. İl Müdürlüğümüz, Valilik ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla her ilçemizin sınav eğitim güzergah alanının yapılması gerekiyor.”

25 Aralık 2023 Pazartesi