tatil-sepeti

HABER: BARIŞ CABACI

Üyelerinin dijitalleşmesi için çalışmalarını sürdüren İstanbul Ticaret Odası, ‘Dijital Ürün Yönetimi Süreçleri: Fikirden Ürüne’ webinarı düzenledi. Firmaları gelecekte nelerin beklediği, ürün yönetiminin nasıl olması gerektiği hakkında bilgiler verilen toplantı, İTO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Doğan Salman başkanlığında, Huawei Pazarlama Uzmanı Selay Tarım ve Huawei Ürün Müdürü Adil Arca Şeney’in katılımıyla gerçekleşti.

İHRACAT VE DİJİTALLEŞME

Toplantının açılışında ihracatın artması için dijitalleşmenin önemini vurgulayan İTO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Doğan Salman, “İş dünyasının en etkili kurumlarından biriyiz. Üyelerimizin ihracatta daha çok pay alması için çalışıyoruz. Çünkü, dijitalleşen firmaların e-ihracat pazarındaki payı artıyor” dedi.

Salman, konuşmasına şöyle devam etti: “Öte yandan, üyelerimize yerinde hizmet sağlayacağımız İhracata İlk Adım Programı’nı tekrar gündemimize aldık. Firmalar, dijitalleştikçe ve ürün yönetim kabiliyetlerini artırdıkça markaların sürdürülebilirliği de artıyor.”

HEDEF MÜŞTERİ 51 MİLYON

“Firmalar, üretim süreçlerinden satış ve pazarlamaya, kurumsal ilişkilerden müşteri ilişkilerine kadar birçok alanda yeni strateji ile karşı karşıya kalıyor” diyen Salman, “Tüketiciler birçok işlemi online ortamda gerçekleştiriyor. Bu yüzden firmalar dijitalleşmeye odaklanmalı. Müşterilerin sorularına odaklanan firmalar, oluşan fikirlerden inovatif ürün ve çözümler üretiyor” değerlendirmesinde bulundu. Türkiye’de 66 milyon kişinin internete eriştiğini söyleyen Salman, “İnternet kullanıcılarının yüzde 78’i her gün internete giriyor. Bu veriler, Türkiye’de dijital pazarın 51 milyon olduğunu gösteriyor” dedi.

YENİ TREND V-TİCARET

Yakın zamanda en çok konuşulacak ticaret trendlerinden birinin de sesli komutlar ile ticaret yani v-ticaret olacağını söyleyen Huawei Pazarlama Uzmanı Selay Tarım, yeni ticari pazar hakkında şu bilgileri verdi: “Tüketiciler, klavyede yazmak veya telefonda arama yapmak yerine sesli komutlarla alışveriş yapmayı tercih ediyor. ABD ve Avrupa pazarında oluşan bu trende hazırlıklı olmalıyız. Teknoloji her geçen gün daha akıllı ve daha sohbet edilebilir hale geldikçe, insanlar sesli asistanlara yöneliyor. v-ticaret, metaverse ile birlikte büyük bir pazar olacak.”

GÜNDEM METAVERSE

Gizlilik konusunun her geçen gün daha da önemli hale geldiğini belirten Tarım, “Firmalar, pandemiyle birlikte siber güvenlik alanında yatırımlarını artırırken, müşterilerinin bilgilerini korumak için daha çok bütçe ayırdılar” diye konuştu. Dijitalleşmeyle birlikte yeni pazarlama ve satış platformlarının ortaya çıktığını kaydeden Tarım, “2022’de dijital pazarlamanın yeni gözdesi metaverse oldu. Sanal gerçeklik ortamı olan metaverse, pazarlama faaliyetlerinin dışında işbirliklerinin de gerçekleşeceği bir evren olacak. Öte yandan, popüler sosyal medya platformlarında birer alışveriş sitesine dönüşecek” diye konuştu.

PAZARLAMA HUNİSİNE DİKKAT!

Son 10 yılda internet kullanımının katbekat arttığını söyleyen Huawei Pazarlama Uzmanı Selay Tarım, firmaların pazarlama hunisine dikkat etmesi gerektiğini belirterek, şu açıklamaları yaptı: “Dijital pazarlama hunisi, firmanıza ait sitede trafik oluşturmak, bu trafiği müşterilere dönüştürmek ve bu müşterileri markanıza sadık haline getirmek için kullanılıyor. Dünya ve ihracat lideri firmalar, insan hayatını kolaylaştıran ve ihtiyaçlarına yönelik ürünler geliştirdiği için başarılı oldu.”

MÜŞTERİ ODAKLI ÜRETİM

Fikirden ürüne multi-disiplinler yaklaşımlar hakkında bilgi veren Huawei Ürün Müdürü Adil Arca Şeney, fikirlerin ürüne dönüşüm sürecinde müşteri odaklı düşünülmesi ve teknolojinin öngörülemeyen dünyasında değişken bir strateji belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Şeney, “Firmalar, müşteri odaklı ürün geliştirmeli. Ürünü neden üretmeliyim konusunda fikir sahibi olan firmalar, fikirden ürüne giden süreçte her zaman daha kârlı çıkacak” dedi.

21 Mart 2022 Pazartesi

Etiketler : Gündem