Salı, 05 Kasım, 2024
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Dijitalleşme Sanal Fuarı’nın açılış etkinliğine video konferans yöntemiyle katılan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, e-ticaretteki yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Piyasa gözetim ve denetim faaliyetlerinin e-ticarette de başlatılacağını belirten Pekcan, “Yeni çıkarılan Ürün Güvenliği Kanunumuza, e-ticaretin de dahil edilmesini temin etmiş bulunuyoruz. Bu sayede elektronik ticaretin sağlıklı gelişiminin sağlanabilmesi; fiziki piyasalarda olduğu kadar elektronik piyasalarda da ürün güvenliğine yönelik denetimlerin yapılması amacıyla e-ticarette ürün güvenliğinin yasal altyapısını tamamlamış olduk” dedi.
ETBİS’İN ETKİNLİĞİ ARTIYOR
Ticaret Bakanlığı’nın e-ticaretin Türkiye’de kurumsal ve sağlam bir altyapıda gelişmesi için de çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Pekcan, şöyle konuştu: “e-ticaret Bilgi Sistemimiz-ETBİS’in etkinliğini her geçen gün artırıyoruz. Halihazırda ETBİS’e kayıtlı site sayısı 23 bin 487. Benzer şekilde, TOBB ile birlikte yürüttüğümüz E-Ticarette Güven Damgası uygulamamız devam etmekte olup; bugüne kadar 22 e-ticaret sitemiz Güven Damgası aldı. Bu sayının artırılmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor.”
15 SANAL FUAR, 43 SANAL TİCARET HEYETİ
Geçen yıl koronavirüs salgınından dolayı destek kapsamına alınan sanal ticaret heyeti ve sanal fuar etkinliklerinin tüm hızıyla sürdüğünü vurgulayan Ticaret Bakanı Pekcan, Mayıs 2020’de Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Dijital Faaliyetlerin Desteklenmesi Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararı’ndan bu yana 7’si hizmetler sektöründe olmak üzere toplamda 15 sanal fuar düzenlendiğini söyledi. Pekcan, bu tarihten beri gerçekleştirilen tüm sanal fuarlarda yaklaşık 92 bin katılımcı sayısına ulaşıldığını, fuarlar haricinde 50 ülkeye yönelik 43 sanal ticaret heyetinin tamamlandığını ve heyetler kapsamında firmaların 7 binin üzerinde uluslararası iş görüşmesi yaptığını belirtti. Pekcan, “Bu rakamlar esasen Türk iş insanının dijital altyapılara ne kadar yatkın olduğunun, yeniliklere ne kadar hızlı biçimde adapte olabildiğinin de önemli göstergesidir” dedi.
DİJİTALLEŞME ODAKLI ÇÖZÜMLER
İletişimde dijital iletişim kanallarının doğru kullanımıyla tüketici hak ve memnuniyetinin gözetilmesi için Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi’ni devreye aldıklarını belirten Pekcan, bunun yanında Bakanlığın iş süreçlerinin geliştirilmesine ilişkin dijitalleşme odaklı ‘Kolay İhracat Platformu’, ‘Müşavire Danışın’ uygulaması, ‘İhracat Zinciri Projesi’ gibi adımları attıklarını da söyledi.
01 Şubat 2021 Pazartesi
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı