Pazartesi, 25 Kasım, 2024
* İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, yeni normalin artık ‘online’ olduğunu belirterek, “Büyük bir fırsat olarak global sınır ötesi B2C e-ticaret, yani e-ihracat pazarının büyüklüğü 2019’da 790 milyar doları geçmişti. 2026’da ise 4.8 trilyon dolara ulaşması bekleniyor” dedi.
* Girişimcilere bu pazarda yer almaları için çağrıda bulunan Avdagiç, “Türkiye olarak, reel sektörümüze canlılık kazandıran ‘geleneksel bavul ticareti’ ve ‘hızlı e-ihracat’ ile küresel ticarette iki ana damara sahip olacağız. Bu yüzden bize göre şimdi elektronik bir sefere çıkma zamanıdır” mesajı verdi.
* Covid-19 aşılamasını başarıyla tamamlayan ülkelerin salgın ile mücadelede her anlamda öne geçeceğini vurgulayan Avdagiç, “Türkiye açısından da aşı meselesi, hem sağlık hem çok önemli bir ekonomi meselesidir. Aşılama sürecinin başarı ile ve hızlı bir şekilde devam etmesini bekliyoruz” dedi.
HABER: MÜGE BİBER / ŞEREF KILIÇLI / BARIŞ CABACI
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, 2021 yılında pandeminin getirdiği ve ihracatımızı artıracak çok önemli bir fırsatın ‘sınır aşan B2C elektronik ticaret’ olduğunu söyledi. İTO’nun video konferans yöntemiyle yapılan ocak ayı Meclis Toplantısı’nda, iş dünyasının 2021 yılına bakışını ve dijitalleşme trendini değerlendiren Avdagiç, “2021 ile birlikte biz sadece yeni bir yıla girmedik. Muhtemelen gelecekte ‘yeni bir dönem’ olarak adlandırılacak yeni bir 10 yıla girdik” dedi.
GİRİŞİMCİ OLAN HERKES
Sınır aşan B2C e-ticaretin son yılların en popüler uluslararası online ticaret yöntemi olduğuna işaret eden Avdagiç, “Sınır aşan B2C e-ticaret, mikro ihracat olarak da adlandırılıyor. Ürününüzü hem ulusal hem de uluslararası sınırlarda online mağazalarda alıp, satmanız anlamına geliyor. Sınır aşan B2C e-ticareti, girişimci ruha sahip, satacak bir ürün ya da hizmeti olduğunu düşünen herkes yapabilecek. O yüzden tüm girişimcilerimize bir kez daha hatırlatmak istiyorum. İhtiyacınız olan tek şey, küresel bir e-ticaret platformuna, yani güçlü bir pazar yerine satıcı olarak kaydolmak… Sonra da bir hava kargo şirketi ile anlaşma yapmak… Pazarladığınız ürünlerinizin, hava kargo ile bir günde Avrupa’ya, iki günde ABD’ye ulaşmasını sağlamak” diye konuştu.
4.8 TRİLYON DOLARLIK PAZAR
Şekib Avdagiç, 2021’de ‘sınır aşan B2C e-ticaret’ denilen şirketten tüketiciye yapılan e-ticaret satışlarında, çok hızlı bir yükseliş beklendiğini kaydetti. Başkan Avdagiç, şunları söyledi: “Salgın döneminde tartışmasız tek gerçek şudur ki, yeni normal artık ‘online’. Büyük bir fırsat olarak global sınır ötesi B2C e-ticaret, yani e-ihracat pazarının büyüklüğü 2019’da 790 milyar doları geçmişti. Bu rakam, pandemide henüz açıklanmamakla birlikte daha da arttı. 2026 yılında sınır aşan B2C e-ticaret pazarının 4 trilyon 820 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Yani burada müthiş bir pasta var. e-ticaretteki artış çok net gözüküyor ki aritmetik değil, trigonometrik. Yani katlanmanın da ötesinde kar topu gibi büyüyecek.”
VAKTİNDE YERİNİZİ ALIN
Sınır aşan e-ticaretin, ticaretin geleceğini yeniden şekillendirdiğini vurgulayan İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Eğer vaktinde burada yerimizi almaz, işletmelerimizi e-ticarete uyumlu hale getirmezsek, önden gidenleri yakalamamız imkansız hale gelecek. Unutmayalım ki, müşterinin ayağına gitmek, artık ‘uçağa binip pazar pazar dolaşmak’ olarak anlaşılmıyor. Tam tersine, artık müşterinin ayağına gitmek, online ortamlarda uluslararası bir mağaza açmaya dönüştü” değerlendirmesinde bulundu.
ELEKTRONİK SEFER ZAMANI
“Türkiye olarak, reel sektörümüze canlılık kazandıran ‘geleneksel bavul ticareti’ ve ‘hızlı e-ihracat’ ile küresel ticarette iki ana damara sahip olacağız” diyen Şekib Avdagiç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yüzden bize göre şimdi elektronik bir sefere çıkma zamanıdır. Ürünlerimizi online ağlarla dünya pazarlarına sürme zamanıdır. Tüm üyelerimizi ve girişimcilerimizi sınır aşan e-ticaretin aktif bir üyesi olmaya çağırıyorum. İTO olarak kendilerine her türlü desteği vereceğimizi bilmelerini istiyorum.”
Şekib Avdagiç, İstanbul Ticaret Odası olarak 2021 yılı çalışma kurgusunu dijital kalkınma üzerine kurduklarına, e-ticaret çalışmalarına ağırlık verdiklerine dikkat çekti. Avdagiç, bu kapsamda tedarikçi günlerinin online’a taşınmasından ‘Dijital KOBİ’m’e kadar birçok proje gerçekleştirdiklerini söyledi.
AŞI, HEM SAĞLIK HEM DE EKONOMİ MESELESİDİR
“Covid-19 aşılamasını başarıyla tamamlayan ülkeler, salgın ile mücadelede her anlamda öne geçecektir” diyen Avdagiç, aşılama çalışmaları için de şunları dile getirdi: “Tedarik güvenliği açısından avantaj elde edecekler. Aynı şekilde turizm hareketleri bakımından önde olacaklar.
Bu sebeple Türkiye açısından da aşı meselesi, hem sağlık hem de çok önemli bir ekonomi meselesidir. Sağlık Bakanlığımızın bu hassasiyetle konuya yaklaşacağına inanıyoruz. Aşılama sürecinin başarı ile ve hızlı bir şekilde devam etmesini bekliyoruz.”
Avdagiç, uzmanlara göre 2021’in ikinci çeyreğinden itibaren Avrupa ve Batı pazarlarında aşılama oranının yüzde 60 düzeyine geleceğini, Batı Avrupa’nın hızlı büyümesi ve kısa sürede yüksek düzeyde bağışıklık geliştirmesinin Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi. Avdagiç, şöyle konuştu: “Çünkü Batı Avrupa ülkeleri bizim geleneksel ihracat pazarımız olarak varlığını sürdürüyor. Bu gelişmeler karşısında, 2021 yılı için belirlenen 184 milyar dolarlık ihracat hedefinin aşılması, 190 milyar dolara yükselmesi şaşırtıcı olmayacaktır.”
TEŞVİKLER, REEL SEKTÖR İÇİN MOTİVASYON KAYNAĞI
İTO Başkanı Şekib Avdagiç, iş dünyası olarak özellikle pandemi sebebiyle kapalı tutulan işletmelerin ertelenen vergi yükümlülüklerinin kapalı kaldıkları sürece askıya alınmasını talep ettiklerini belirterek, “Kapalı tutulan tüm işletmelere kira desteği verilmesini özellikle bekliyoruz. Bu tür teşvikler, reel sektörümüzün üretimde, pazarlamada, ihracatta en büyük motivasyon kaynağıdır. Bu yüzden de sürekliliği önemli” dedi. Avdagiç, 2021’de alınacak tedbirler içinde hizmetler sektörünün de mutlaka ayrı bir yere konulması gerektiğine işaret etti.
İSTANBUL TİCARET ARŞİVİ İNTERNETE AÇILACAK
14 Ocak’ta İTO’nun 139’uncu yıldönümünü kutladıklarını belirten Avdagiç, bu vesile ile 1885 yılında yayınlanmaya başlanan Oda gazetesi İstanbul Ticaret’in eski sayılarını da dijital arşiv olarak hizmete sunacaklarını söyledi.
1885 yılından 1928’e kadar Osmanlıca, sonrasında Latin alfabesiyle yayınlanan on binlerce sayfalık gazetenin tarama işlemlerinin tamamlandığını anlatan Avdagiç, “Dijitalleştirme süreci bitmek üzere. Yazılımları ve yazılım arayüzleri oluşturuldu, testleri yapılıyor. Ülkemizin İmparatorluk ve Cumhuriyet dönemlerindeki ekonomik ve ticari hayatıyla ilgili bilgi almak isteyen meraklılar ve araştırmacılar, gazetemizin tüm arşivine, istanbulticaret.org.tr adresinden ulaşabilecekler. Ayrıca dört dilde arama yapabilecekler. İnşallah sitemizin tamamı Şubat ayı içinde kullanılabilecek” diye konuştu.
MECLİS’TEN YANSIMALAR
Dalgasız deniz aramıyoruz!
İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı Öztürk Oran, video konferans yöntemiyle yapılan Meclis Toplantısı’ndaki konuşmasında, “Aşılanma ve ekonomilerde toparlanma beklentisi ile 2021’e iyimser bir giriş yaptık. Ancak küresel ekonomi ve siyasi gündem dalgalanmaya devam ediyor” diyerek, temkini ve tedbiri elden bırakmamak gerektiğine dikkat çekti.
Her şeye rağmen 2021’in daha iyi olacağı yönünde beklentiye sahip olduklarını vurgulayan Oran, şöyle devam etti: “Salgın yılını pozitif büyüme ile kapatan ender ülkelerden biri olmanın motivasyonuyla bu yıla yeni hedefler ve büyük umutlarla girdik… 2020’de pandemiye rağmen ihracatta hedefi aştık ve yılı 169.5 milyar dolar ile tamamladık. 2021 için 184 milyar dolarlık ihracat tutarına ulaşmayı amaçlıyoruz. Bu minvalde İngiltere ile imzaladığımız Serbest Ticaret Anlaşması’nın da yeni bir dönemin habercisi olduğuna inanıyoruz. İlerleyen süreçte, bu anlaşmaya hizmet ve yatırım sektörleri de dahil edilebilirse Gümrük Birliği için önemli bir emsal teşkil edecek ve bir baskı unsuru oluşturacaktır.”
“Dalgasız deniz aramıyoruz” diyen Oran, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türk iş dünyası zor zamanların kaptanıdır. 2020’de de bunu ispat ettik. 2021’de de yılmadan yolumuza devam edeceğiz. Şüphesiz ki, biz bu mücadeleye sadece rakamlar ve ekonomi veçhesinden bakmıyoruz. Aynı zamanda bölgemizde haklı olanı savunmayı, barış ve huzuru tesis etmeyi, Akdeniz ve Karadeniz’deki milli menfaatlerimizi muhafaza etmeyi de var gücümüzle sürdüreceğiz.”
İMAR BARIŞINDA BELEDİYELER HAKSIZ UYGULAMA YAPIYOR
İshak Koçoğlu-Konut İnşaatı Meslek Komitesi: İmar barışı kapsamında belediyeler, idari para cezası ve yıkım kararlarının iptali işlemlerini yapmıyorlar. Oysa ki İmar Kanunu’nun Geçici 16’ncı maddesinde “Yapı kayıt belgesi verilen yapılarla ilgili bu kanun uyarınca alınmış yıkım kararları ve tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal edilir” hükmü çok açık. Buna rağmen vatandaşlar mağdur ediliyor. Halbuki kanunda vatandaş için getirilen zorunluluk, sadece yapı kayıt belgesinin ilgili belediye dosyasına ibraz edilmesi şeklinde. Belediyeler kanun gereği üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyip süreci uzatarak usule aykırı davranıyor. Belediyeler, 775 sayılı Gecekondu Kanunu kapsamında bazı hükümler öne sürerek, idari para cezası veya yıkım kararı uygulamak istiyor. Ayrıca, imar barışı kapsamında yer alan arazilerin satın alımlarında ilgili tapu ile belediye arasında sorunlar çıkıyor. İTO’nun konuyu inceleyerek ilgili kurumlarla görüşmesini, haksız uygulamaların önüne geçilmesini talep ediyorum.
YAPILANDIRILACAK BORÇLARIN KAPSAMI GENİŞLETİLMELİ
Zeki Paşalı-Perakende Ticaret Meslek Komitesi: 31 Ağustos 2020 tarihi öncesindeki bazı kamu alacaklarının yapılandırılması için süre uzatıldı ve 28 Şubat’a kadar ertelendi. Bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile de 31 Aralık 2020 tarihine kadar oluşan borçlarımızın bu yapılandırma kapsamına alınmasını ve yeniden değerlendirilmesini talep ediyoruz. Kapanan iş yerleri ile birlikte zora giren sektörler, elemanlarını ücretsiz izine çıkarttılar ama 17 Nisan tarihinden sonra işe alınanlar bu kapsamın dışında tutuldu. İşsiz kalan insanlar beş kuruş para almadan dışarda kaldılar. Bu konuda da bir düzenleme yapılarak, 31 Ağustos 2020’den önce işe girenlerin de bu kapsama alınmasını istiyoruz.
KİL İHRACATINA İZİN VERİLMESİN
Ertuğrul Yılmaz-İnşaat Malzemeleri Meslek Komitesi: İnşaat malzemeleri ıslak hacim sektöründe faaliyet gösteriyoruz. En önemli alan seramik yüzde 60 zamlandı. Seramiğin ana maddesi kil madeni. Bu maden ülkemizden karşılanıyordu. Ancak ihracat izni çıkınca kil iç piyasaya yetmemeye başladı. Fiyat artışlarındaki ikinci etken döviz kuru. Stratejik hammaddeleri ithal ediyoruz; enerji giderleri de arttı. Üçüncü etken, pandemi sebebiyle üreticilerin zor duruma düşmesi. Üretimde hakim olan ülkeler ihracatı da azalttı. Bu da iç piyasada malzeme sıkıntısı oluşturdu. Dördüncü etken, ihracattaki fiyatların yüksek oluşu. Fabrikalar ihraç fiyatlarını yurtiçi piyasaya da uygulamaya çalışıyor. Çin’in gerilemesiyle aldığımız yeni pazarların kaybedilmemesi için kil hammaddesinin ihraç edilmemesi gerekir. Stratejik ürünler mutlaka ülkemizde üretilmeli.
TRAFİK CEZALARI SORUNU ÇÖZÜLDÜ
İlhan Yılmaz-Trafik Müşavirliği Meslek Komitesi: Oto kiralama sektörü 1955 yılından itibaren faaliyet gösteriyor. 2021 yılına bir müjde ile başladık. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu meclisimizi ziyaret ettiğinde, trafik cezalarıyla ilgili talebimizi ilettik. İlk defa devletin bir sektörün talebini, noktasına, virgülüne dokunmadan çıkardığını gördük ve çok memnun olduk. İTO yönetimimize destekleri için teşekkür ediyoruz. Artık trafik cezaları oto kiralama şirketlerine değil, aracı kim kiraladıysa ona yazılacak. KABİS yani Kiralik Araç Bildirim Sistemi buna imkan sağlıyordu. Bu sistemde aracı kimin kiraladığı görülüyordu. Yeni düzenleme, sektördeki ciddi bir yükü azaltacak. Diğer avantaj ise KABİS ile Maliye Bakanlığı arasında entegrasyon sağlanırsa sektördeki kayıt dışı da önlenebilir, merdiven altı ile ciddi bir mücadele sağlanır. Trafik konusunda bir şey daha var. Trafik kazalarında karşı tarafa verilen maddi zararlardan halen oto kiralama işletmesi sorumlu. Trafik cezası müşteriye gidecek fakat trafikte karşı tarafa zarar verirse tazminat cezası kiralayan şirkete gelecek. Bu konuda da düzenleme yapılmalı. Trafikte verilen zararlar da suçu işleyene verilmeli.
İŞKUR VE SGK İNTERAKTİF OLSUN
Hacı Demir-Mali Müşavirlik Meslek Komitesi: Sektörümüz günlük işlerinin yanı sıra pandemi döneminde kısa çalışma ödeneği muhtasar birleştirmesi gibi ek işlerle de uğraştı ve var olan iş yükümüz daha da arttı. Kamu borçlarının yapılandırılması da ocak ayının sonuna kadar uzatıldı. Yapılandırmanın sağlıklı yapılabilmesi ve mağduriyet yaşanmaması için bu başvuruların son güne bırakılmamasını öneriyoruz. Diğer bir konu da birçok idarenin bu dönemde faaliyetleriyle ilgili dijital düzenlemeler yapması... Maliye Bakanlığı da interaktif vergi sistemi ile büyük kolaylık sağladı. Bu uygulamanın SGK ve İŞKUR tarafından da yapılmasını istiyoruz.
İTO üyelerinin SGK ve Bağkur işlemleri ticaret sicilinden görülebiliyordu. Ticaret Bakanlığı’nın Kişisel Verileri Koruma Kanunu ile birlikte bu engellendi. Bu konuda Ticaret Bakanlığı ve SGK’nın tekrar bir işbirliğine gitmesinin faydalı olacağını düşünüyoruz. Ayrıca, kooperatiflerin genel kurullarının ertelemesi talebimizin yerine getirilmesini sağladığı için İTO’ya teşekkür ediyoruz.
TAŞINMA İÇİN SÜRE İSTİYORUZ
Kadir Gümüş-Peyzaj ve Çiçekçilik Meslek Komitesi: İstanbul Zirai Karantina Müdürlüğü’nün bulunduğu hizmet binasından çok kısa bir sürede Atatürk Havalimanı’na taşınması istenmiş. Bu konuda sürenin uzatılmasını, en az 1 ay süre verilmesini istiyoruz. Sizi neden ilgilendiriyor diyeceksiniz ama bitki, bitkisel ürün ve ihraç edilecek bitki ve bitkisel ürünlerin resmi kontrolü burada yapılıyor. Bu yüzden sektörümüz için önemli…
EĞİTİME HEP DESTEK VERİLMELİ
Mustafa Balkuv-Örme Kumaş, Çorap ve Trikotaj Meslek Komitesi: Türkiye’nin en büyük meselesi eğitim. Benim 26 yıldır hamilik yaptığım bir meslek okulu var. Türkiye’deki 18 okul, İstanbul’daki 7 okul arasında. Eğitime destek manevi mutluluk. Komitede, trikoya ayrılan bütçeyi eğitime kullandım. Eğitime yönelik taleplere hep destek verilmeli. SGK ile ilgili bir konu var. Firmasında 1.500 kişiyi çalıştıran bir meslektaşımız aktardı. 2017 yılında işten ayrılan bir personelin şikayeti nedeniyle bir ceza sıkıntısı yaşamış. 2020 yılında yeni bir genelge çıkıyor, geçmişte doğru yapılan bir iş yanlış kabul ediliyor. Firmaya 850 bin lira ceza kesiliyor. Denetimle ilgili böyle sıkıntı var. Ayrıca SGK teşvikleri de böyle durumlarda ortadan kalkıyor. 2020 yılındaki ilgili tebliğ kaldırılmalı. Pandeminin zor koşullarına rağmen hazır giyim ve konfeksiyon sektörümüz ihracatta yine önemli bir başarı yakaladı, 17 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi. Sektörümüz aynı zamanda istihdam deposu. Sektöre destek verilmeli.
ÇÖZÜM ODAKLI KARARLAR PAYLAŞILMALI
Numan Hocaoğlu- Gözlükçülük ve Saatçilik Meslek Komitesi: Geçtiğimiz ay bütçe toplantısında korona tedavi sürecimde online bağlanıp görüş ve önerilerimi paylaştım. Birçok meclis üyesi arkadaş arayıp geçmiş olsun dileklerini iletti. Hepsine teşekkür ederim. Hepimizin hayatında böyle durumlar olabiliyor. Odamızın icra ve yaptırım gücünün yüksek olduğuna inananlardanım. Çözüm odaklı kararlar bizlerle ve kamuoyuyla paylaşılmalı. Birçok sektör mensubunun sorunu birbirine benziyor. Sorunları sözlü ve yazılı olarak yönetime iletiyoruz. Sorunların çözümünün takipçisi olacağız. Meclis üyesi dostlarımızın da desteklerini bekliyoruz.
YENİ DÜNYA DÜZENİNE AYAK UYDURMAMIZ GEREK
Adil Nalbant-Makina ve Ekipmanları Meslek Komitesi: Türk makina sektörü son yıllarda gösterdiği istikrarlı gelişimi ile ülke ekonomisinin temel taşı. Sektör, 17 milyar dolar ihracat ile yüzde 11 pay alıyor. İhracatın yüzde 55’i de AB ülkelerine gerçekleştiriliyor. 2019’da kilo başına ihracat 5.6 dolar, 2020’de 5.1 dolar, bu yıl da 5.7 olması öngörülüyor. 18.9 trilyon dolarlık dünya ticaretinde ise 1. sırada Çin geliyor. Bu da yeni bir dünya düzeni oluşuyor demek ve biz ülkece buna hazırlıklı olmalıyız. Özellikle Çin’in kuşak yol projesi çok önemli. İstanbul Ticaret Odası olarak bütün ihtisas komiteleri yeni yolda nasıl bir rol oynarız, buna çalışmamız lazım.
YERLİ VE MİLLİ AŞIYI BEKLİYORUZ
Hüseyin Akarçeşme-Doğal ve İşlenmiş Katı Yakıt Meslek Komitesi: Bütün dünyayı saran pandemi bir gün bitecek. Hepimizin özlediği günlere tekrar kavuşacağız. Aşıların da gereken faydayı vereceğini umut ediyorum. Yerli ve milli aşının da tez zamanda sonuçlanmasını diliyorum.
GÜVEN ORTAMI GÜÇLENDİRİLMELİ
Rasim Bilgehan-Örme Kumaş, Çorap ve Trikotaj Meslek Komitesi: Hükümetin aldığı daha önceki önlemler, piyasalar için kısmen de olsa bir destek sağladı. Yüksek katma değerli ürünleri üretmemiz lazım fakat bu yapısal dönüşüm gerçekleşemiyor. Yüksek faizin kurları düşürmede etkisi olduğunu gördük, ancak dolarizasyon da çözüm olmadı. Enflasyonu kalıcı düşürmek için üretimi artırmak gerekir. Yüksek faiz olunca üretim durur. İthalat ve ihracatın dengelenmesini sağlayacak döviz kuruna ihtiyaç var. Döviz kurunun ani çıkışı gibi ani inişi de zarar veriyor. Ekonomi bir beklentiler yumağıdır. İşin psikolojisi de yerine getirilmeli. Güven ortamı güçlendiğinde girişimci de yabancı sermaye de daha güçlü yatırım yapar. Güven ortamı güçlendirilirse büyüme daha çok olur. Oda olarak ilgili sektörleri bir heyet halinde Ankara’ya taşımalıyız.
İSTANBUL’DA MÜLK EDİNME REHBERİ FAYDALI OLACAK
Mustafa Hakan Özelmacıklı-Emlak Müşavirleri Meslek Komitesi: İstanbul Ticaret Odası, yabancı yatırımcıların ofis ve konut satın alma ile ilgili sorularına cevap vermek için ‘İstanbul’da Mülk Edinme Rehberi’ adıyla 6 dilde rehber ve bilgi broşürü yayınladı. Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği ile ortak bir çalışma yaptı. Bu çalışmanın sektöre faydalı olacağına inanıyoruz. Yine bu çerçevede hazırlanacak farklı rehberler de sektör açısından faydalı olacaktır. Mesela yetki belgesi ve taşınmaz ticareti bilgi sistemi rehberi, ikinci el taşınmazlarda tüketicilerin bilmesi gerekenler konusunda bazı rehber taleplerimiz de önümüzdeki dönemde söz konusu olacak.
İTO YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR
Giyasettin Eyyüpkoca- Hazır Giyim ve Konfeksiyon Meslek Komitesi: Annemin yoğun bakım sürecinde ve vefatından sonra arayan, yalnız bırakmayan Şekib Avdagiç Başkanımız, yönetim kurulu üyelerimiz ve meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum.
18 Ocak 2021 Pazartesi
24 Kasım 2024 Pazar
24 Kasım 2024 Pazar
24 Kasım 2024 Pazar
24 Kasım 2024 Pazar
24 Kasım 2024 Pazar