Salı, 05 Kasım, 2024
Dünyanın daha önce eşi benzeri görülmedik ölçüde globalleşmesi, çoğu zaman sanıldığının tersine, sadece ekonomik faaliyetler alanında değil, siyasette, kültürde ve sanatta da yaşanıyor. Mesafeler kısalıyor. Herkes ve her yer kolayca ulaşılabilecek hale geliyor. Yerel standartlar süreç içinde uluslararası boyutlar kazanıyor.
SINIRLAR KAYBOLUYOR
Dünyanın herhangi bir yerinde ortaya çıkan bir ürün, bir kültür eseri, bir fikir süratle başka yerlere intikal ediyor. Şirketler artık sadece iç pazarları değil, bütün dünyayı gözeten ekonomik planlamalar yapıyor. Ülkelerde yaşanan sorunlar kısa sürede dünya meselelerine dönüşebiliyor.
Küreselleşme sivil toplum kuruluşlarına da yeni boyutlar ekliyor. Kamu otoritesi kullanmayan ama büyük itibara ve sınır aşan insan gücü desteğine sahip uluslararası sivil toplum kuruluşları, insan haklarından çevre sorunlarına kadar birçok alanda bazen adeta devletlerle yarışırcasına etkin ve etkili oluyor. İçinde yaşadığımız dönemde dünya, her gün gitgide daha fazla uluslararası bir görünüme bürünüyor.
BENZERLERİNDEN FARKLI
İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, küreselleşmenin ortaya çıkardığı sorunlara cevap verebilecek; imkânlardan ve fırsatlardan yararlanabilecek donanıma sahip bireyler yetiştiriyor. Öğrenciler, gerekli siyaset, felsefe, tarih, ekonomi ve hukuk bilgisiyle donatılıyor. Bir dünya şehri ve Türkiye’nin iktisadi, ticari, kültürel merkezi olan İstanbul’un imkan ve avantajlarını yaşayan öğrenciler, dünyanın en eski ve en güçlü sivil toplum kuruluşlarından olan İTO’nun birikim ve bağlantılarından da faydalanabiliyor. Bu nedenle bu bölüm, benzerleri arasında farklılaşıyor ve alanında iddialı bir bölüm olarak yoluna devam ediyor.
GENİŞ İSTİHDAM FIRSATI
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olanlar; Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı gibi kamu kuruluşlarının yanı sıra özel sektör kuruluşlarında da görev yapabiliyor. Mezunlara, şirketlerde personel yönetimi ve insan kaynakları birimlerinden, çeşitli ulusal ya da BM, UNICEF, UNHCR, NATO, UNESCO, Dünya Bankası, AB gibi uluslararası kurum ve örgütlere kadar çok geniş bir yelpazede ihtiyaç duyuluyor. Bölüm mezunları bunların yanı sıra STK’larda, yurtiçi ve yurtdışındaki düşünce ve araştırma kuruluşlarında uzman ya da danışman, basın-yayın kuruluşlarının ilgili merkezlerinde de araştırmacı ve danışman olarak çalışabiliyor.
17 Mart 2016 Perşembe
24 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi