Deride ‘yüksek ritim’ başlıyor

Giriş: 01.11.2016 - 00:00
Güncelleme: 17.12.2024 - 22:35

Türkiye’nin en önemli ihracat kalemlerinden biri olan deri sektörü, ‘Deri’de YüksekRitmMottosu’ ile düzenlenecek olan Alleather–IDFİstanbul Deri Fuarı’nda ritmini yükseltmeye hazırlanıyor. İstanbul Fuar Merkezi’nde 1-3 Şubat 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan fuar 2016 yılının ilk 9 ayında deri ve deri ürünlerinde 1.1 milyar dolar olan ihracat rakamını katlamayı hedefliyor.

6 BİN PROFESYONEL

Hem ihracat hem de istihdam anlamında önemli bir gücü elinde bulunduran Türk deri sektörü, mevcut potansiyelini daha da ileriye taşıma kararı alarak önemli birişbirliğineimza attı. Deri endüstrisinin tüm alt sektörlerini çatısı altında birleştiren Türk Deri VakfıTÜRDEVile dünya genelinde deri sektörünün güçlü iki fuar etkinliği olan APLF ve ACLEile tekstil alanında çok önemli bir fuar olan MAGIC’in organizatörlerinden UBM’in global gücü, Türk deri sektörü içineleleverdi. Yıllık ortalama 1 milyar doları aşan ihracat ve 1.2’lik istihdam payı ile önemli bir katma değeri elinde bulunduran Türk deri sektörü böylece uluslararası gücünü 1-3 Şubat 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde bir kez daha gösterecek. 15 bin metrekarelik bir alanda gerçekleşecek olan fuarın hedef profesyonel ziyaretçi katılımı ise 6 binin üzerinde.

250 FİRMA

Dünyanın en büyük tedarikçilerinden biri olarak gösterilen Türk deri sektörü adınaAlleather–IDF, 250 yerli ve yabancı firmayı bir araya getirecek. Fuarda başta deri konfeksiyon firmaları olmak üzere deri ve deri aksesuar ürünleri, deri aksesuarları, bitmiş deri, deri makineleri ve kimyasalları gibi ürün grupları yer alacak. Fuarın katılımcı hedef kitlesi; tabakhane, kimyasal makineciler gibihammaddeve ekipman üreticileri ile distribütörleri ve konfeksiyon alanındaki üreticileri içeriyor. Ziyaretçi hedef kitlesi ise dericilik sektöründe ve yan sanayilerinde faaliyet gösteren profesyonelleri kapsıyor.

HER ŞEY CANLANACAK

Fuar hakkında konuşan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Deri Kürk ve Saraciye Meslek Komitesi Başkanı Nurettin Aydın, fuarların sadece sektöre hizmet ve katma değer katmadığını ifade etti. Aydın, “Bununla birlikte şehirler de ciddi kazanç elde ediyor” dedi. Aydın, “Fuar için şehrimize fuar döneminde gelen katılımcı ve ziyaret için gelecek insanlar otellerde konaklıyor, şehirde alış veriş yapıyor. Böylelikle şehirdeki ticaret çok aktifleşiyor. Bu fuar sektörümüze ait umutlarımızı artırıyor” diye konuştu.