Salı, 05 Kasım, 2024
İstanbul Ticaret Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, fizik ve doğa bilimlerine meraklı öğrenciler için ideal. Teknolojiyi ve yapay zekayı kullanarak yetişen öğrenciler, deneysel çalışmalarla iş hayatına hazırlanıyor.
HABER:ERTAN ERYILMAZ
İstanbul Ticaret Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Üstüner, bölümün öğrencilere sunduğu imkanları anlattı. Elektrik-elektronik mühendisliğinin, doğa bilimleriyle haşır neşir olmak isteyen öğrenci-ler için ideal bir meslek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Üstüner, “Fizikle uğraşıyoruz. Bu yüzden fizikle ilgili altyapıya sahip olan öğrenciler için bu mühendislik dalı en temel mesleklerden biri” dedi.
PRATİK VE TEORİ
Üniversitede öğrencilerin meslek hayatında karşılaşabilecekleri unsurlara eğitimlerinde ağırlık verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Üstüner, “Temel müfredatımız matematik ve fizik ağırlıklı. Ancak öğrencilerimizi proje yönetimi, sistem mühendisliği, problem çözebilme ve diğer beceriler açısından yetiştirmeye gayret ediyoruz. Klasik müfredatın sınırları içinde kalmayıp pratik hayatta karşılaşabilecekleri unsurlar hakkında da bilgilendirme yapıyoruz” şeklinde konuştu.
PARTNERLİK VE İŞBİRLİKLERİ
Mühendislik fakültesinin ve üniversitenin öğretim üyelerinin çeşitli kurumlarla kurduğu işbirlikleri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Üstüner, şunları söyledi: “Örneğin, TÜSAŞ’ın Lift Up Programı’na katılıyoruz. TÜBİTAK 2209A ve 2209B lisans projeleri destekleme burslarına öğrencilerimizi yönlendiriyoruz. Bir hocamız, IEEE’nin Türkiye bölümünde mesleki koordinatör olarak görev yapıyor. TÜBİTAK, BİLGEM, BEDAŞ gibi kurumlarla işbirliği protokollerimiz mevcut.”
TEKNOLOJİ VE YAPAY ZEKA
Teknolojinin tüm imkanlarını eğitim ve öğretimde kullanmaya çalıştıklarını kaydeden Prof. Dr. Üstüner, “Yapay zekanın doğru kullanımı konusunda öğrencilerimizi yönlendiriyoruz. Yapay zeka, rutin işleri gerçekleştirirken entelektüel tarafı hâlâ insanın gerçekleştirebileceği bir dünya sunuyor” diye konuştu.
UYGULAMALI HAZIRLIK
Deneysel öğrenmenin müfredatta daha fazla yer alması için çalıştıklarını söyleyen Prof. Dr. Üstüner, “Teorik içeriğinin yanı sıra derslerimizi uygulamaya dayalı gösteriler ve deneysel çalışmalarla zenginleştiriyoruz. Böylece öğrencilerimizin iş hayatına daha gerçekçi şekilde hazırlanmalarını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
ÖĞRETİM ÜYELERİNİN UZMANLIK ALANLARI
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde öğrenci başına öğretim üyesi sayısının yüksek olduğunu belirten Prof. Dr. Fatih Üstüner, “Öğretim üyelerimizin çok çeşitli alanlarda uzmanlıkları var. Bir öğretim üyemiz, haberleşme alanında savunma sanayi projelerinde yer alıyor. Bir başkası, elektromanyetik uyumluluk alanında ülkemizde otorite. Elektrik iletimi, dağıtımı, üretimi konusunda uzman bir hocamız var. Yenilenebilir enerji kaynakları üzerine araştırmalar yapan hocamız da mevcut” dedi.
16 Temmuz 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı