tatil-sepeti

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin çok tercih edilen bölümlerinden biri de Elektrik-Elektronik Mühendisliği. Bölüm, iki ana gruba ayrılabiliyor. İlki, kuvvetli akım olarak nitelendirilen enerji ve güç sistemlerini içeriyor ve elektrik enerjisinin üretimi, iletimi, dağıtımı ve işlenmesiyle ilgileniyor. İkincisiyse, zayıf akım olarak nitelendirilir; gömülü sistemler ve haberleşme teknolojileri gibi alanları kapsıyor.

ALAN SEÇİMİ

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Küçükyalı Yerleşkesinde öğretim veren Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde, ilk iki yıl temel mühendislik dersleriyle, temel elektrik-elektronik dersleri okutuluyor. Son iki yıl seçmeli derslerle öğrencilerin elektrik veya elektronik mühendisliği konularında uzmanlaşması sağlanıyor.

PRATİK AĞIRLIKLI

Uygulama ağırlıklı bir eğitim-öğretim programı benimseyen bölümde öğrencilerin, daha birinci yıldan başlayarak laboratuvarlara girmeleri gerekiyor. Bu sayede öğrencinin hem teorik hem de pratik olarak gelişmesini sağlanıyor. Ayrıca bölümde uygulanan danışmanlık sistemiyle bir akademisyen öğretim hayatı boyunca öğrenciyi yakından takip ediyor. Tercihleri konusunda gerektiğinde yol gösteriyor.

Bölümün amacı, uygulama ağırlıklı bir eğitim programıyla, hızla gelişen teknolojiye uyum sağlayarak yeni gelişmeleri takip edebilen, uygulayan ve geliştiren, karşılaştığı yeni problemlere etkin ve kullanışlı çözümler üreten, üretken, analitik düşünen, yenilikçi, ekip çalışmasına yatkın mühendisler yetiştirmek olarak tanımlanıyor.

ÇALIŞMA ALANLARI GENİŞ

Gelişen teknoloji ile birlikte elektrik-elektronik mühendislerine giderek daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Bu alan alet ve sistemlerin yapımı, geliştirilmesi, elektrik üretimi, iletimi, dağıtımı ve sistemin bakımı ile ilgili eğitim ve araştırma yapan bir mühendislik dalı. Bu programdan mezun olanlar; uydu anten tasarımı, temel elektrik devre çözümleme yöntemleri, elektrik üretme, iletme ve dağıtma ile ilgili sistemlerin projelerinin yapılması, geliştirilmesi, kullanılması ve denetimi ile her türlü elektronik alet ve iletişim sistemlerinin planlanması, yapım ve işletimine yönelik çalışma yapan kamu ve özel sektör kuruluşlarında çalışma imkanına sahipler.

ENGELİNİ UMURSAMAYAN ADAM: TAHA SEFA AYDIN

İstanbul Ticaret Üniversitesi mezunu Taha Sefa Aydın, spastik engelli. Engeline rağmen hayatla da barışık olan 25 yaşındaki Aydın’ın, dört şiir kitabı bulunuyor. Sefa Aydın, “Engelli olmaya gerçekçi yaklaşan biriyim. Engelliyim ama başarılı bir engelliyim” diyor.
1990’da zorlu bir doğum neticesinde dünyaya engelli olarak gelen Sefa Aydın kişisel durumunu asla sorun etmedi ve 2009 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi MYO Muhasebe Bölümü’nden mezun oldu.

MUHASEBEDEN EDEBİYATA

Sefa, 1.5 yıl kendi mesleğini yaptı ancak edebiyat daha ağır bastı. 6. sınıfta Türkçe dersi için verilen dönem ödevi sayesinde şiirle içli dışlı olduğunu belirten Sefa’nın üniversite öğrencisiyken 2008 yılında yayımladığı Yolculuk, ardından Gölge (2011), Herkes İçin Muhterem (2013) ve Temmuz 2015’te yayımladığı Posta Kutusu adlı kitapları şiir geleneğine taze birer soluk oldu.

SOSYAL ÇEVRE

Taha Sefa Aydın üniversite hayatını, “İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde muhasebe eğitimi aldım ama sosyal çevre, sosyal bir bakış açısı kazandım. Mezun oldum diye üzülmüştüm” şeklinde anlatıyor.

“Engelli olmaya gerçekçi yaklaşan biriyim” diyen Sefa Aydın’ın özgüveni yüksek: “İnsan kendini tanımalı ve başarılı olacağı alanlarla uğraşmalı. Neden şiir diye soracak olursanız; şiir daha özgür, gizemi var. Yorumu okura bırakıyoruz. Yazmak, hacamat etmek gibidir. Benim herkes için bir şiirim var. Yeni kitap yolda” diyor.

SÖMESTRFEST’E YOĞUN İLGİ

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda lise öğrencilerine yönelik ‘sömestrfest’ etkinliği düzenlendi. Festivalde, 2016-2017 öğretim yılı için tanıtım çalışmaları yapıldı. Etkinlik sırasında İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin standı yoğun ilgi gördü. İki gün süren ve toplam 15 bin lise öğrencisinin ziyaret ettiği festivalde, İstanbul Ticaret Üniversitesi standı hiç boş kalmadı. Standı ziyaret eden öğrenciler hem üniversite hakkında bilgi aldılar hem de eğlenceli anlar yaşadılar. Stanttaki ‘sanal gerçeklik gözlüğü’ uygulaması ve hoverboardlara (elektronik kaykay) yoğun ilgi gösteren liseliler, bu araçları deneme şansı yakaladılar.

31 Ocak 2016 Pazar

Etiketler : Üniversitemiz