tatil-sepeti

HABER: HAMİT KARDAŞ

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından ‘Digidays 2021’ programı düzenlendi. Ulusal ve uluslararası firmaların üst düzey yöneticilerinin katıldığı programda yapay zeka, dijital çağda sosyal sorumluluk, oyunlaştırmanın gücü, dijitalleşmede bulut teknolojileri, sürdürülebilirlik, dijital kanaat önderleri gibi konularda bilgi ve deneyimler paylaşıldı.

YENİ ARAÇLAR

Programda konuşan İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, dijital teknolojilerin son 30 yılda büyük bir hızla geliştiğini ve hayatın her alanına girdiğini söyledi. Prof. Dr. Oğurlu, dijital teknolojilerin, reklam ve halkla ilişkiler alanında da önemli değişimlere neden olduğunu, iletişim dünyasında yeni medya araçlarının çok daha fazla tercih edilmeye başlandığını ve bu süreçte yapay zekanın önemli bir etkisi olduğunu aktardı.

SEKTÖRÜN NABZI

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gülay Öztürk ise ilki 2017 yılında yapılan Digidays etkinliklerini bu yıl 4. kez düzenlediklerini belirtti. Dijital dünyanın sektörel ve akademik nabzının bu programda attığını ifade eden Öztürk, bu etkinlikle ilk kez dijital iletişimin, yapay zeka, dijital sosyal sorumluluk, oyunlaştırma gibi birçok konuda çok boyutlu bir şekilde ele alınacağını kaydetti. Öztürk, Digidays’in artık marka bir etkinliğe dönüştüğünü vurguladı.

YAPAY ZEKA

Etkinliğin ilk gününde, Prof. Dr. Gülay Öztürk’ün moderatörlüğünü yaptığı ‘Yapay Zeka Yaşamı Nasıl Değiştirecek’ başlıklı oturumda konuşan Hewlett Packard Enterprise Türkiye, Kazakistan & Kırgızistan Genel Müdürü Güngör Kaymak, yapay zekanın derin öğrenme, makina öğrenmesi gibi bileşenlerden oluştuğunu ve bugün birçok sektörde kullanıldığını belirtti. Kaymak, “Yapay zekanın içinde çeşitli disiplinlerin olduğunu görüyoruz. Yazılım sektöründe dünya ile birlikte gidiyoruz. Önemli olan, veriyi nasıl kullanabileceğinizdir. Aylarca sürebilecek analizler, yapay zeka ile çok kısa sürede yapılabiliyor” dedi.

SEKTÖRLERDE OYUNLAŞTIRMA

Digidays’de ‘İnternet Çağında Oyunlaştırmanın Sihirli Gücü’ başlıklı oturum, Prof. Dr. Oya Şakı Aydın’ın moderatörlüğünde yapıldı. Oturumda Momentum Digital Media Technologies CEO’su Dr. Mehmet Kemal Özkan, ‘ciddi oyun kavramı’nın eğitim amaçlı bir içerik olduğunu ve içinde meydan okuma, rekabet gibi olguları da barındırdığını söyledi. Özkan, şöyle devam etti: “Ciddi oyun kavramı, savunmadan sağlık ve eğitime kadar birçok alanda kullanılıyor. Bu alanda asıl dönüşüm, 2002’de America’s Army oyunu ile oldu. Bu oyun ile ABD asker alma süreçlerini de geliştirerek, belirli nitelikteki insanları daha hızlı ve doğru bir şekilde seçebildi. Ardından firmalar da bundan yararlanma yoluna gitti. Özellikle yeni nesile ulaşmada bu yöntem çok etkili. Aslında bu alan, iletişimcilerin işi.”

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN ARACI

Programda, Prof. Dr. Gülay Öztürk’ün moderatörlüğünde, ‘Dijital Dünyada Sürdürülebilirlik’ başlıklı oturumda, The Zero Point Project kurucusu Ulaş Bozan konuştu. Bozan, sürdürülebilirliğin bir strateji olduğunu ve insan, marka, STK gibi sacayakları üzerinde bir yapıyı ifade ettiğini açıkladı. Bozan, şöyle devam etti: “Biz dijitalin marka ve STK’ların kendilerini anlatmalarınafırsat vermesini sağlayarak, markanın kendi alanını mecraya dönüştürüyoruz. İnsanlar markanın toplumsal sorumluluklara duyarlı olmasını bekliyor. İletişim, sürdürebilirliğin en önemli aracıdır.”

MESAFELER KALKIYOR

Digidays’in son bölümünde Prof. Dr. Füsun Alver’in moderatörlüğünde ‘Sosyal Medyada Şöhret ve Hayran İlişkilerinde Mesafe Sorunu’ başlıklı oturum gerçekleştirildi. Oturumda Aktris Çiğdem Batur, sosyal medyada ünlü ve hayran arasında mesafenin kalkmasıyla problemler oluşabildiğini belirterek, “Sosyal medyada şöhretlere kolaylıkla ulaşılması, şöhretin ününün sıradanlaşmasına yol açıyor. Kolay ulaşılabilirlik şöhrete karşı sevgiyi arttırsa da, mesafeyi yok ediyor” şeklinde konuştu.

ÇİKOLATA MERAKINA DİJİTALDEN SERVİS

Digidays’de İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Aktaş’ın moderatörlüğünde ‘Godiva Dijital Mecra ile Çikolata Aşkının Yayılması’ başlıklı oturum da gerçekleştirildi. Godiva CEO’su Nurtaç Ziyal Afridi, “Salgında çikolata tüketimi iki kat arttı. Biz de sosyal mecralardan şeflerimizle çikolata tarifleri vererek ailelere bu lezzeti taşımak istedik” diye konuştu.

Pandemide, mağazadaki hizmetleri paket hizmet olarak dijital ortamda sunduklarını belirten Afridi, “Bu dönemde çoklu kanal stratejilerini bu duruma göre düzenleyerek, dijitalin sunduğu fırsatları değerlendirmeye odaklandık” dedi.

TÜREV PİYASALAR ÜÇÜNCÜ BASKIYI YAPTI

İstanbul Ticaret Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Ayben Koy’un yazdığı ‘Türev Piyasalar: Emtia Türevleri, Opsiyonlar, Vadeli İşlem Sözleşmeleri, Swaplar’ adlı kitap, gördüğü yoğun ilgi üzerine kısa sürede güncellendi ve yeni finansal türev örnekleri eklenerek 3. baskısını yaptı.

Seçkin Yayıncılık etiketiyle yayınlanan kitap, lisans ve lisansüstü öğrenciler, akademisyenler ve finans piyasası profesyonellerinin faydalanabileceği şekilde hazırlandı.

Kitap, Türev Piyasaların Gelişimi, Başlıca Emtia Türev Piyasaları, Vadeli İşlem Sözleşmeleri, Opsiyonlar, Opsiyon Stratejileri, Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri ile Korunma, Diğer Emtia Türevleri ve Swap Sözleşmeleri başlıklarından oluşuyor.

19 Nisan 2021 Pazartesi

Etiketler : Üniversitemiz