Salı, 05 Kasım, 2024
HABER: MÜGE BİBER
Türkiye’nin markalaşma çalışmalarına yeni bir ivme kazandıran Yükselen Markalar Projesi’nde başarılı olan 14 markadan biri de Mythra. Burçin Cezayirli Bayraktar, modaya olan ilgisini, özellikle çantalara olan tutkusunu aldığı eğitimlerle birleştirerek, Mythra markasını moda dünyasına kazandırdı. Markasının aynı zamanda tasarımlarını da yapan Bayraktar, yüzde yüz deri, iyi işçilik, kaliteli malzeme ve şık bir sunum anlayışı olan Mythra’nın gelişim sürecini, İstanbul Ticaret’e anlattı.
EĞİTİM ALDIM
Kendi markanızı geliştirmeye nasıl karar verdiniz?
Kendimi bildim bileli modaya ilgi duyarım. Özellikle çantaların beni her şeyden daha çok heyecanlandırdığını söyleyebilirim. Sanırım iş hayatında bazı deneyimler edindikten sonra kendiniz için de bir şeyler yapma arzusuna kapılıyorsunuz. Tamamen benim zevkimi yansıtan, özgün bir marka kurmak istedim. Bu doğrultuda Vakko Esmod’da çanta ve aksesuar tasarımı üzerine eğitim almaya başladım. Aslında bu süreçte Mythra’nın ilk adımlarını atmış oldum. Esmod’daki eğitimimi ikincilikle tamamladıktan sonra Mythra’nın serüveni başlamış oldu.
MANİPÜLATİF KUMAŞ TEKNİKLERİ
Markanızdan bahseder misiniz?
Mythra, 2020 yılı temmuz ayında web sitesinden satış yapmaya başlamış olan çok yeni bir marka. Manipülatif kumaş tekniklerinin metis süeti kullanılarak deriye uyarlandığı bir koleksiyonla yola çıktık. Yüzde yüz deri, iyi işçilik, kaliteli malzeme ve şık bir sunum anlayışı ile hikayesi olan bir marka. Mythra’nın sade formlardaki çantalarında metis süetinden yapılmış olan ve ‘ruffles’ olarak tabir edilen kıvrımlar markanın imzası oldu diyebiliriz.
MARKANIZIN İMZASI OLSUN
Kadın girişimcilere önerileriniz neler?
Benim de daha çok başında olduğum bir yol bu aslında. Uzun ve sabır gerektiren bir süreç olduğunu görebiliyorum. Şu ana kadar edindiğim tecrübelere göre diyebilirim ki, markanızın bir hikayesi ve imzası olsun. Görenlerin tanıyabileceği çizgilere sahip, stili olan bir marka oluşturmaya çalışın.
Bu şekilde markanızı geniş kitlelere duyurabileceğinizi düşünüyorum.
AYNI YOLDAYIZ
Yükselen Markalar Projesi size neler kattı?
Bu süreçte TOBB ve İTO’nun bize sunduğu imkanlardan maksimum fayda sağlamaya çalıştım, kendimi ve Mythra’yı geliştirebilecek her türlü doneyi değerlendirdim. Sektörden olsun ya da olmasın birçok kadın girişimcinin aynı yollardan geçtiğini, aynı sorunlarla baş etmeye çalıştığını duydukça yalnız olmadığımı gördüm ve bir gün herkesin, isterse hayal ettiği noktaya gelebileceğini anladım.
Hedefim Türk markasını yurtdışına taşımak
Bundan sonraki hedefleriniz neler?
Mythra’yı ve tasarımlarımı daha çok kadına ulaştırabilmek ve yurt dışında bir Türk markası olarak markamı en iyi şekilde temsil etmek istiyorum.
RENKLERLE ARASI İYİ OLAN KADINLAR
Müşteri profiliniz kimlerden oluşuyor?
Mythra, çoğunluğu 25-45 yaş aralığında olan, özgün ve farklı tasarımları seven ve renklerle arası iyi olan kadınların dikkatini çekiyor.
MARKAMA GÜVENDİM
Yükselen Markalar Projesi’ne girmenize ne etken oldu?
Nur Bilen Yavuzer’in Instagram hikayesinde yaptığı paylaşımla Yükselen Markalar Projesi’nden haberdar olup başvuruda bulundum. Tabii ki herkes gibi benim de hayalim, seçilen markalar arasında olmaktı. Katılımcı sayısı oldukça yüksek olduğu için aralarından sıyrılmanın hiç de kolay olmayacağının farkındaydım ama yine de Mythra’ya ve tasarımlarıma güveniyordum.
21 Haziran 2021 Pazartesi
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı