tatil-sepeti
tatil-sepeti

BÜYÜK SAHNE 15 Mayıs’ta online

Giriş: 12.05.2020 - 00:00
Güncelleme: 17.12.2024 - 22:35

İstanbul Ticaret Odası’nın kurmuş olduğu ve bu sene üçüncü yılını kutlayan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), girişimcilik ekosistemini geliştiren birçok projeye imza attı.

BTM, ulusal ve uluslararası alanlarda yürüttüğü projelere ve girişimcilere destek verirken, girişimcilik kültürünün yaygınlaşması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Merkez, pandemi sürecinde faaliyetlerini online sürdürüyor. Mentorluk, birebir danışmanlık ve eğitimler de online gerçekleştiriliyor. Girişimcilik ekosistemini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapan BTM, ekosistemi bir araya getirecek ve girişimcileri yatırımcılar ile buluşturacak bir online etkinliğe imza atıyor.
Ekosistemin bilinen isimlerinin de konuk olacağı ‘Sahne XL Online’ etkinliği, 15 Mayıs Cuma günü 14.30’da başlayacak.

KUZULOĞLU İLE BAŞLAYACAK

Açılış konuşmaları ile başlayacak ‘Sahne XL Online’ etkinliğinde ilk keynote, girişimcilik ekosisteminde yer edinmiş ve teknoloji alanında çalışmalarıyla bilinen Serdar Kuzuloğlu ile gerçekleşecek.

KULUÇKA MEZUNLARI

Projelerini geliştiren ve 6 aylık program sürecini tamamlayan Ön Kuluçka ve Kuluçka girişimlerinden başarıyla mezun olmaya hak kazanan 20 girişimcinin sunum yapacağı etkinlikte, bir diğer önemli konuşmacı ise ekosistemi teknoloji haberleri ile süsleyen Ahmet Can olacak. Can izleyicilere, projelerde teknolojinin kullanım alanlarından bahsedecek.

KARİYER DEĞİŞİKLİKLERİ

Etkinliğin son konuşmacısı ise mühendis ve müzisyen kimliği ile Cemil Demirbakan izleyicilerle olacak. Kariyerinde yaşadığı değişiklikleri ve girişimcilik hayatını anlatacak olan Demirbakan, canlı performansıyla Sahne XL Online izleyicilerine sürpriz yapacak. Sahne XL Online etkinlik hakkında bilgi almak isteyenler BTM’nin sosyal medya hesaplarını takip edebilir veya www.sahnexl.com adresini ziyaret edebilir.

3 YILDA BİN GİRİŞİMCİ

2017 yılının nisan ayından itibaren farklı sektörlerden yenilikçi iş fikri başvurularını kabul eden BTM, bugün başta yapay zeka olmak üzere birçok sektörden kabul ettiği 300’den fazla startup ve 1000’e yakın girişimci ile 10 kat büyüdü.Fiziki kapasitesini 10 kat arttırdı.

65 MİLYON TL

Bugüne kadar 10 binden fazla başvuru alan, girişimleri 65 milyon TL’den fazla değerlemeyle yatırım alan ve 50 milyon TL’den fazla satış yapan BTM, startupların ticarileşmesinin ve ölçeklenmesinin yolunu açıyor.

UNICORN HEDEFİ

BTM, girişimcilerden gördüğü yoğun taleple Türkiye’den ilk çıkacak Unicorn’ların, İstanbul iş dünyasının tarifiyle Turcorn’ların adresi olma hedefine her geçen gün yaklaşıyor. Yürüttüğü çalışmalar girişimcilik ekosisteminde takdirle karşılanan BTM’nin başarısı birçok ödülle süslendi. BTM, bu ödüllerin verdiği sorumlulukla birlikte 2023’e kadar startup sayısını 1000’e ulaştırma konusunda çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.