Salı, 05 Kasım, 2024
HABER: MÜGE BİBER
Küresel piyasalara ihracatla açılmak isteyen hizmet sektöründeki girişimcilere, ‘Genel Destek Programı’ ile ‘Marka ve Turquality Destek Program’ kapsamında çeşitli destekler veriliyor. Bu destekler bin dolardan başlayıp 500 bin dolara kadar çıkabiliyor. Genel Destek Programı’na sağlık turizmi, bilişim, eğitim, film, yönetim danışmanlığı, lojistik ve yayıncılık alanlarında başvurulabiliyor. Bu destekler Ekonomi Bakanlığı uzmanları tarafından tüm ayrıntılarıyla İstanbul Ticaret Odası’nda düzenlenen Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri’nde anlatıldı.
UÇAN HASTAYA TEŞVİK
Sağlık turizmini kapsayan ‘Tercümanlık’, ‘Yurt içi tanıtım’ kaleminde destek limiti 50 bin dolarken, ‘Yurt içi eğitim’ kaleminde 100 bin dolar. Bu desteklerden sağlık kuruluşları yararlanıyor. Hem sağlık kuruluşlarını hem de havayolu şirketlerini kapsayan ‘Hasta yol’ kaleminde tarifeli uçak seferlerinde hasta başına bin dolar, tarifesiz uçak seferlerinde ise hasta başına 200 dolar destek veriliyor.
YURT DIŞINA FİLM PAZARLAMA
Film dağıtımcısı şirket ve film yapımcıları için de önemli destekler var. Yurt dışına film pazarlamak isteyenler yüzde 50 destek oranıyla, 100 bin dolarlık destek üst limitinden yararlanabiliyor. Film platosu işleten girişimciler ise kira için 200 bin dolar destek alabiliyor. Eğer reklam veren kuruluş iseniz 100 bin dolar üst limitli destekten yararlanmanız mümkün.
OYUNA 200 BİN DOLAR
Hizmet sektörüne dahil olan ve bilişim sektörüne verilen destekler ise bilgisayar oyunu ve mobil uygulama geliştiren şirketleri kapsıyor. Bu destekte pazara giriş kalemi 200 bin dolar. ‘Bilgisayar oyunu ve mobil uygulama geliştirme’ kalemindeki lisans desteği üst limiti 50 bin dolar, personel için destek üst limiti ise 25 bin dolar olarak uygulanıyor.
EĞİTİM KURUMLARI
Genel Destek Programı’nda eğitim de yer alıyor. Eğitim kurumlarını kapsayan bu programda yurt içi tanıtım kalemi 50 bin dolar, yurt içi eğitim kalemi ise 100 bin dolar olarak destekleniyor.
GAYRİMENKULE 120 BİN DOLAR
Gayrimenkul sektöründeki işbirliği kuruluşları ve organizatörler de Milli Fuar Tanıtım kaleminden yararlanabiliyor. Destek üst limiti ise 120 bin dolar.
NASIL BAŞVURULUR?
HİSER PROJESİNE YÜZDE 75
Ekonomi Bakanlığı’nın, Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi kapsamında sunduğu desteklerden biri de, Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması (HİSER) Proje Desteği. HİSER, ihtiyaç analizi, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri, istihdam, yurt dışı ve yurt içi pazarlama faaliyetlerini destekliyor. İhtiyaç analizi rapor bedeli, eğitim, danışmanlık, istihdam destek kalemleri yüzde 75 oranında ve proje bazında en fazla 400 bin dolar destek veriliyor. Yurt Dışı / Yurt İçi Tanıtım kalemi ise yine yüzde 75 oranında ve faaliyet başına en fazla 150 bin dolar olarak destekleniyor.
TURQUALITY’E 400 BİN DOLAR
Bu program döviz kazandırıcı hizmet sektörlerinde uygulanıyor. Program, markaların konumlandırılmasını, uluslararası pazarlara çıkışlarının hızlandırılmasını, uluslararası pazarlarda Türk malı ve hizmeti imajının oluşturulmasını hedefliyor. Program kalemlerinde destek üst limitleri ise 50 bin dolardan 400 bin dolara kadar değişiyor.
06 Haziran 2017 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı