tatil-sepeti

TUĞÇE ÖZKUŞ

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) tarafından iş insanlarını startup yatırımcılığına teşvik etmek ve girişimcilik ekosistemine nitelikli startup yatırımcıları yetiştirmek amacıyla başlatılan ‘Yatırımcı Hızlandırma Platformu: Erken Aşama Girişimler İçin Yatırımcı Geliştirme Programı’ faaliyetlerine başladı. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle hayata geçirilen programda 103 yatırımcı adayı bulunuyor. Tanışma etkinliğinde birbirleriyle tanışma fırsatı bulan yatırımcı adayları, haftanın ilk eğitimi olan ‘Girişimcilik 101’ eğitimine katıldı. Eğitimde girişimcilik dünyasına yönelik önemli hususlar ve yatırım yapılacak girişim özellikleri gibi konular ele alınırken, girişimcilik ekosisteminde nitelikli startupların özelliklerinden de bahsedildi.

MENTOR DESTEĞİ

Temmuz ayının ortasına kadar sürecek program kapsamında, eğitimlerin yanı sıra mentor desteği de alacak katılımcıları yuvarlak masa toplantıları ve yatırımcı similasyonu gibi farklı etkinlikler bekliyor.

Türkiye’de ilk defa uygulanacak yatırımcı simülasyonunda yatırım değil, yatırımcılar değerlendirilecek. Simülasyonda kurgulanmış girişimlere yatırım yapacak olan katılımcılar, gerçek hayatta bu girişime yatırım yapmanın kârlı olup olmayacağıyla ilgili farkındalık kazanacak.

HEDEF, 100 STARTUP YATIRIMCISI

Daha önce 2020-2021 yıllarında düzenlenen Yatırımcı Kulübü Programı kapsamında startup yatırımcısı yetiştiren BTM, bu süreçte 73’ü 2021 yılında olmak üzere toplam 148 yatırımcıyı mezun etmişti. Yakın zamanda ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu tarafından Kristal Ağaç Ödülleri’nde ‘Yılın Yatırım Platformu’ ödülü alan BTM, 100 yatırımcı yetiştirmeyi hedefliyor.

YANCEP JET HIZIYLA YATIRIM ALDI

Kullanıcıların hedeflerine ve risk tercihlerine göre modellenmiş portföylere yatırım yapmalarını sağlayan yerli yatırım uygulaması Yancep, 350 bin dolar yatırım aldı. Geçtiğimiz yıl Ege Ertez ve Hilmi Kaya tarafından kurulan girişim, aralık ayında BTM’nin Sahne XL etkinliğine katıldı. Ekip, Gedik Yatırım tarafından aldıkları 350 bin dolarlık yatırımın büyük bir kısmını teknik ekip, pazarlama faaliyetleri ve ürün geliştirme süreçleri için harcaya-caklarını açıkladı.

BİR HAFTADA ÜÇ EĞİTİM

BTM’de girişimciler haftaya, Murat Ünver’in konuk olduğu ‘Yaratıcı Düşünce Atölyesi’ ile başladı. Bireysel atölye ve yaratıcılığın bileşenlerini öğrenen girişimciler, atölye çalışmaları ile öğrendiklerini uygulama fırsatı buldu.

Haftanın ikinci eğitimi ise çağımızda büyük bir çoğunluğun sıkça kullandığı sosyal medya ile ilgiliydi. Eğitmen Sarp Uzer, ‘Sosyal Medya’ eğitiminde girişimcilerle online olarak bir araya geldi. Eğitimde Instagram ve içerik yönetimi, sosyal medya reklamları, sosyal medya stratejisi ve planlama gibi konular ele alındı.

Haftanın son eğitimi olan ‘Profesyonel İmaj Yönetimi Eğitimi’ ise Dilara Tahincioğlu ile online olarak gerçekleşti. Tahincioğlu, etki yaratmanın unsurları, iş hayatında ilk izlenimin ve dijital dünyada imaj yönetiminin önemi gibi konuların yanında, kişisel imaj yönetimi ve sosyal yaşam etiketi hakkında girişimcilere önemli ipuçları verdi.

18 Nisan 2022 Pazartesi

Etiketler : Gündem