Cuma, 22 Kasım, 2024
İstanbul Ticaret Üniversitesi, lisans eğitiminde olduğu gibi lisansüstü eğitimde de programlarını iş dünyasının ihtiyaçları ve global gelişmeler ışığında şekillendiriyor. Lisansüstü eğitimde nitelikli akademik kadronun yanı sıra sektörlerden profesyoneller de derslere katılıyor ve deneyimlerini öğrencilere aktarıyor.
Güz dönemi lisansüstü başvurularını online olarak kabul etmeye başlayan İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin bünyesindeki iki enstitü, Türkiye’deki akademik eğitimde farklı bir yere konuyor. Dış Ticaret Enstitüsü, Türkiye’nin uluslararası ticaret alanındaki ilk ve tek enstitüsü olma özelliğini taşıyor. Finans Enstitüsü de programların içerikleriyle Türkiye’deki benzerlerinden farklılaşıyor.
BAŞARIYA DESTEK
Üniversite, sosyal sorumluluk projesi olarak lisansüstü öğrencilerine burslar da veriyor. Kariyer geliştirmeyi hedefleyen, lisans programlarından üstün başarıyla mezun olan İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencileri, İTO ve iştiraklerinin çalışanlarıile üyeleri, kamu çalışanları ve Ar-Ge yapan şirketlerin çalışanları lisansüstü öğrenim bursundan faydalanabiliyor. Tüm bakanlıklar ve bağlı kuruluşlara, kamu kurum ve meslek odaları çalışanlarına, teknoloji geliştirme bölgelerinde faaliyet gösteren kurum çalışanlarına, üstün başarılı öğrencilere, bu kategorilerde bulunmayan ancak indirimlerden faydalanabilen kurum ve kuruluşlar ile toplu başvurularda bulunacaklara uygulanacak indirimler ve oranlarına da İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin www.ticaret.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor.
DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ
Dış Ticaret Enstitüsü, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin nüvesini oluşturan lisansüstü akademik birim olarak tanımlanıyor. Türkiye’nin ilk ve tek dış ticaret enstitüsü de olan enstitü, akademik düzeyde lisansüstü programlar açmak/yürütmek, konferans, seminer, sempozyum ve benzeri etkinlikler düzenlemek, piyasaya yönelik sektörel bazda uygulamalar ve araştırmalar yapmak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.
Enstitü; eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanı sıra dış ticaretle ilgili ülke ve sektör araştırmaları yapma, dış ticaretin iktisadi, ticari, teknik, sosyo-kültürel, siyasal ve
hukuki yönlerini inceleme ve bu hususlarda raporlar üretme hedefine yönelik
olarak da çalışıyor.
Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) ve Türk Eximbank gibi kuruluşlar ile Rektörlük nezdinde yapılan protokoller yoluyla sektörel işbirliklerine aktif olarak katılıyor. Enstitü bünyesinde 6 yüksek lisans ve 2 doktora programı yürütülüyor.
YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI
DOKTORA PROGRAMLARI
FİNANS ENSTİTÜSÜ
Finans Enstitüsü, ulusal ve küresel, kamu ve özel, finans sektörüyle ilgili kuruluşlar, kamu otoriteleri, meslek kuruluşları, üniversiteler ile oluşturduğu işbirliği çerçevesinde eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama örnekleri, akademik ve bilimsel etkinliklerle diploma ve sertifika programları sunuyor.
Enstitü, bu bağlamda Türkiye’deki benzerlerinden ayrışıyor. Enstitüdeki programlar; bankacılık, sigortacılık, sermaye piyasası, finans ana bilim dallarında teori ve uygulamaların farklı bileşimleri şeklinde dizayn edildi. Tezli ve tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarının içeriği bu yaklaşımla hazırlandı.
Finans Enstitüsü; İstanbul’un küresel ölçekte finans merkezi olma hedefleri ile uyumlu olarak çalışma alanını, özel ve kamu kesimi odaklı finans teorisi, yönetimi ve politikası, finansal ekonomi ile uygulamalı finansı dikkate alarak bütünleşik bir perspektifle yapılandırdı. Enstitü bünyesinde 6 yüksek lisans ve 3 doktora programı var.
YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI
DOKTORA PROGRAMLARI
11 Temmuz 2017 Salı
24 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi