tatil-sepeti

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin (BTM) uzman kadrosu, girişimcilerin kişilik envanteri/girişimci psikolojisini anlamaya yönelik eğitim aldı. Psikolog yazar Meltem Rumelli’den ‘Girişimcilik Evreninde İnsan Tanıma Sanatı’ başlığı altında eğitim alan BTM ekibi, girişimcilerin kişilik ve karakter analizini yaparken hangi konulara dikkat edilmesi gerektiğini öğrendi.

Hızlandırma kampları öncesinde yapılan yüz yüze mülakatlardaki görüşmeler neticesinde BTM’ye kabul edilen girişimciler, projeleri kadar kişilikleriyle de BTM’de yer almaya hak kazanıyor.

TAVIR, MİMİK, JEST

Yapılan yüz yüze mülakatlarda girişimcilerle görüşen BTM ekibi; girişimcilerin tavır, mimik, jest, ve verdikleri cevapları nasıl analiz etmesi gerektiği konusunda detaylı bilgi sahip oldu. Özellikle yüz yüze mülakatlar sırasında beden dili, iletişim tarzı, dinleme, karakter, gelişim ve deneyimler bütününü incelemesi başlıklarını örnekler ile işleyen eğitmen Meltem Rumelli, karakter ve kişilik analizi arasındaki farklara da değindi.

DANIŞMANLIKLARA YOĞUN İLGİ

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) bünyesindeki ‘Girişimcilik ve Ticarileştirme Ofisi’, ‘Marka ve Patent Ofisi’, ‘İş Geliştirme ve Yenilik Ofisi’ girişimcilere projeleri özelinde birebir danışmanlık vermeye başladı. Her cuma günü 3 ofisin uzmanları BTM girişimcilerine projelerini geliştirmek adına destek veriyor. 12 hafta boyunca danışmanlık hizmetinden yararlanabilecek olan BTM üyeleri, 12 haftanın sonunda yatırımcı karşısına çıkabilmek için projelerini geliştirmeye devam ediyor.
Bu süreç zarfında hem BTM’de verilen eğitim, seminer ve söyleşilerden faydalanan hem de BTM uzmanlarından projelerini geliştirme noktasında destek alan girişimciler, projelerini ticarileştirme ve sürdürülebilir kılma noktasında çok çalışıyor.

İTO KOMİTELERİNDEN BTM’YE TAM DESTEK

BTM girişimcileri, İstanbul Ticaret Odası’nın meslek komitelerinde sunum yapmaya devam ediyor. Son olarak ‘Mucit Girişimci’ programındaki mucit girişimcilerden Sabri Sami Toker, ExpoBox projesi ile İTO Bijuteri, Oyuncak ve Hediyelik Eşya Komitesi’nde sunum yaptı. Toker, sektör temsilcileriyle projesi hakkında istişare etti. BTM girişimcileri, İTO komitelerine sunum yaparak projelerinin ticarileştirme, sürdürülebilirlik ve uygulanabilirlik aşamalarında komite üyelerinden görüş alıyor.

YENİ DÖNEM KAMPINDA EĞİTİMLER BAŞLADI

‘BTM Hoş Geldin’ etkinliği ile 6 Eylül günü ‘2018 yılı II. Hızlandırma Kampı’ dönemine başlayan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) girişimcilerine ilk eğitim, 11 Eylül günü Dr. Seray Begüm Samur Teraman tarafından ‘Stratejik Planlama ve Yaratıcı Düşünme’ başlığı adı altında verildi. BTM girişimcileri, 12 hafta boyunca çeşitli eğitim, seminer ve söyleşilerden yararlanacak. İlk olarak ‘Stratejik Planlama ve Yaratıcı Düşünme’ eğitimi ile 12 haftalık programa hızlı başlayan girişimciler, proje süreçlerini yönetme ve stratejik bilincin oluşturulması ile devam etti. Eğitim içeriği iki ana tema dahilinde kurgulanarak girişimcilere aktarıldı. İlk aşama stratejik planlamadan stratejik yönetim sürecine geçişi değerlendirmeyi ele alırken, ikinci aşamada stratejik bilinç ile yaratıcı düşünme teknikleri ve uygulamaları üzerinde duruldu.

26 Eylül 2018 Çarşamba

Etiketler : Sektörel