tatil-sepeti

HABER: SÜMEYRA YARIŞ TOPAL

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) Türkiye, kalifiye çalışan ihtiyacının karşılanması için yeni bir program başlattı. İmzalanan protokole göre, pilot sektör olarak belirlenen matbaacılıkta kalifiye eleman, usta ve çırak ihtiyacının karşılanması için 45 kişiye teorik ve pratik eğitim verilecek. Programa ilişkin protokol, İTO Başkanı Şekib Avdagiç ve BM Dünya Gıda Programı Türkiye Ülke Direktörü ve Temsilcisi Nils Grede tarafından imzalandı.

İKİ AY SÜRECEK

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin vereceği eğitimlerin 2 ay sürmesi planlanıyor. Eğitim başvuru linki, Birleşmiş Milletler WFP tarafından hazırlanacak ve 18 Haziran 2022’de aktif edilecek. Bu başvuru linki 18 Temmuz 2022’ye kadar aktif kalacak. Mülakatların ardından eğitimlerin 1 Ağustos 2022’de başlaması planlanıyor.

KADIN KATILIMCILAR 

Programın eğitim müfredatı, İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından hazırlanacak. Eğitim takibini de üniversite gerçekleştirecek. Program, İŞKUR ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile gerçekleşecek. Ayrıca kadınları iş hayatına kazandırmak amacıyla program katılımcılarının yarısının kadınlardan oluşması hedefleniyor.

KAPSAMI GENİŞLEYECEK

İmza töreninde konuşan İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Oda olarak iş dünyasının en önemli ihtiyaçlarından biri olan nitelikli iş gücünü oluşturmak için birçok çalışma yürüttüklerini ve bu alanda uluslararası işbirliğinin de değerli olduğunu söyledi. Eğitim sonrasında başarılı olan katılımcıların sektörde istihdamını amaçladıklarını belirten Avdagiç, “Eğitim programımızda katılımcıların yarısının kadınlardan olmasını amaçlıyoruz. BM Dünya Gıda Programı Türkiye ile vardığımız mutabakat çerçevesinde pilot programda elde edilen başarılar doğrultusunda, programın kapsamını daha da genişletebileceğiz” diye konuştu.

Şekib Avdagiç, şöyle devam etti: “BM Dünya Gıda Programı ile birlikte gerçekleştirilen bu programla iki amacımız var. Birincisi, İTO olarak önemli bir sosyal sorumluluk vazifesini yerine getiriyoruz. İkincisi de ülkemizde ve dünyada bilhassa pandemiyle birlikte ciddi çözüm önerileri bekleyen işsizliğe karşı sürdürülebilir ­­bir model ortaya koyuyoruz.”

AKUT AÇLIK 345 MİLYONA YÜKSELDİ

Dünyadaki gelişmelerin zor bir dönemin başlangıcının işareti olduğunu belirten WFP Türkiye Direktörü ve Temsilcisi Nils Grede, “Covid-19 krizinden yeni çıkıyoruz ve 15 milyon insanı evsiz bırakan yeni bir savaşla karşı karşıyayız” dedi.

Gıda ve enerji fiyatlarının katlanarak arttığını, bu gelişmelerin enflasyonda büyük bir sıçramaya sebep olduğunu belirten Grede, “Bundan en fazla dünyanın kırılgan toplulukları etkileniyor. 2019 yılında 149 milyon olan akut açlık, bugün 345 milyona yükseldi” diye konuştu.

İTO ile gerçekleştirilen işbirliğinin bu büyük resimde bir yeri ve önemi olduğunu kaydeden Grede, “SES Programımız kapsamında İTO ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile en geride kalana el uzatmaya, onlara yetişebilecekleri araçlar sunmaya ve onları güçlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

13 Haziran 2022 Pazartesi

Etiketler : Gündem