tatil-sepeti

İstanbul Ticaret Odası öncülüğünde Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projeleri, ayakkabı ve ayakkabı yan sanayi sektörü ile devam ediyor. Pandemi koşullarıyla başlayan UR-GE projesinde kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte yurt dışı ayağına geçildi. Kümelenmede yer alan 25 firma, dış pazarda önemli fırsat olarak gördükleri ABD’yi seçerek çalışmalara start verdi.

HABER: MÜGE BİBER

İstanbul Ticaret Odası, üyelerini küresel rekabete hazırlamaya ve dış pazarlara açmaya devam ediyor. Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen, İTO’nun ise uygulama öncülüğünü yaptığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projeleri, aynı iş kolunda faaliyet gösteren sektörlerin kümelenerek dış pazarlara açılmasını sağlıyor. 2015 yılında deri sektörü ile başlayan İTO UR-GE Projesi, ayakkabı ve ayakkabı yan sanayi sektörü ile devam ediyor. Yılın ilk çeyreğinde 328 milyon dolarlık ihracat ile rekor kıran ayakkabı sektörü için geliştirilen proje, pandemi koşullarında online olarak sürdürülmüştü. Pandemi şartlarının hafiflemesi ile birlikte projenin yurt dışı ayağına geçildi. Proje kümelenmesinde yer alan 25 firma için ABD yolculuğuna start verildi.

İLK YÜZ YÜZE TOPLANTI

Yüksek standartlı eğitim-danışmanlık hizmeti verilen ve Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında, İTO üyesi ayakkabı ve ayakkabı yan sanayinde faaliyet gösteren 25 firma, ihtiyaç analizine göre kapsamlı bir eğitim sürecinden geçti. İhracata yönelik pazarlama ve satış becerilerinin geliştirilmesi eğitimi alan firmalar, pandemi sonrasındaki ilk yüz yüze toplantıda İTO’da bir araya gelerek, yurt dışı organizasyonları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Kümelenmenin hedefinde sektör için önemli ülkelerden biri olan ABD geliyor. Bu hedef doğrultusunda düzenlenecek faaliyetlerin yüzde 75’i de Ticaret Bakanlığı tarafından destekleniyor.

SIRA KOZMETİKTE

UR-GE projelerine kozmetik sektörü de eklendi. Ticaret Bakanlığı tarafından yakın zamanda onaylanan projenin çalışmalarına start verildi.

PROJENİN AVANTAJLARI

* Prefinansmanını İTO yapıyor.

* Proje koordinasyonunda, bürokratik süreçler, dokümantasyon ve raporlama işleri, İTO sekretaryası tarafından yürütülüyor.

* Kümeye özel kurgunun, küme firmalarının yapısına ve ihtiyacına göre özel faaliyetlerin yer aldığı projeler uygulanıyor.

* Firmalar, sadece istediği faaliyete katılabiliyor.

* Uzun süreli proje takip ve katılım imkanı olabiliyor.

* Ortak platformlarda B2B ticari faaliyetlere katılım için ortak hareket ve uyum sağlayabiliyor.

TAMAMLANAN UR-GE PROJELERİ

* Ayakkabı sektörü

* İç giyim sektörü

* Deri-kürk-saraciye sektörleri

23 Mayıs 2022 Pazartesi

Etiketler : Sektörel