tatil-sepeti

HABER: MÜGE BİBER

Geçen yıl 932.4 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Türkiye ayakkabı sektörü, 2023 hedefi olan 2 milyar dolara ulaşabilmek için kararlılığını koruyor.

2010 yılında 395.6 milyon dolar olan ihracatını geçen süre zarfında istikrarlı bir şekilde artırmayı başaran sektör, pandemi şartlarında tüm tedbirleri alarak 63. Uluslararası Ayakkabı ve Moda Fuarı’nı (AYMOD) gerçekleştirdi.

Sektörün ilk fiziksel fuarı olan bu yılki AYMOD buluşmasında, 52 ülkeden alım heyeti ile B2B görüşmeleri yapan binin üzerindeki ayakkabı markası, ihracatta artış trendini sürdürmeyi hedefliyor.

300 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

12 bine yakın işletmeyle 300 bin kişiye istihdam sağlayan Türk ayakkabı sektörü, AYMOD Fuarı ile 2 milyar dolar ihracat hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu.

Başta Türkiye olmak üzere Rusya, Ukrayna, Pakistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, İran, Irak ve Ürdün gibi yakın coğrafyada yaşayan 600 milyona yakın insanın ayakkabı ihtiyacını karşılar nitelikteki AYMOD Fuarı, katılımcı ve sektör profesyonellerine yeni iş fırsatları penceresi açtı.

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) ile Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme Eğitim Vakfı (TASEV) işbirliğinde ve KOSGEB desteğinde organize edilen fuar, yeni buluşmalara hazırlanıyor.

FUAR BEKLENENDEN İYİ GEÇTİ

İçten Spor Ayakkabı Yönetim Kurulu Üyesi Berke İçten; 63. AYMOD Fuarı ile ilgili olarak katılımcılarla görüştüğünü belirtti ve “Eski fuarlara göre zayıf, ancak mevcut şartlar göz önüne alındığında, beklentilerin kötü olduğu bir ortama göre güzel geçtiğini söyleyebiliriz” dedi.

Fuar sırasında alana yakın bir otelde İtalyan ayakkabıcıların yaptığı organizasyonu ve buna bağlı yaşanan sıkıntıyı hatırlatan İçten, hızlı aksiyon alınarak dünyada eşi görülmemiş bir şekilde fuar başladıktan sonra zor durumda kalan İtalyan firmaların AYMOD Fuarı’na dahil edildiğini, standlarının yaptırılarak fuara katılımlarının sağlandığını söyledi.

Davet ettikleri yabancı müşterilerinin de AYMOD Fuarı’na yönlendirilmesinin sağlandığını belirten İçten, İtalyan firmalarının ve müşterilerinin katılımının Türk firmaları açısından da önemli olduğunu kaydetti.

İçten, Türk ayakkabı sektörünün Avrupa’nın en büyük üretim merkezi olduğunu, İtalyan firmaları ise rakip olarak değil, meslektaş olarak gördüklerini vurguladı.

13 Ekim 2020 Salı

Etiketler : Sektörel