Salı, 05 Kasım, 2024
HABER: MÜGE BİBER
Geçen yılı 1 milyar dolara yaklaşan ihracat rakamıyla kapatan ayakkabı sektörü, ihracatının yaklaşık yüzde 44.5’ini yüzü deriden mamul ayakkabılardan yapıyor. 2019 yılında 415 milyon dolar değerinde yüzü deriden mamul ayakkabı ihracatının gerçekleştirildiği sektörde, ikinci önemli ürün grubunu ise 265.5 milyon dolar ihracat ile dış tabanı ve yüzü kauçuk veya plastik maddeden yapılan ayakkabılar oluşturuyor.
İTALYA İLE REKABET
Geçtiğimiz yıl Rusya Federasyonu, Irak, Almanya, İspanya ve Suudi Arabistan’a 32 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Romanya, Libya, İtalya ve İngiltere diğer önemli ihraç pazarları arasında yer alıyor. Ayakkabı sektörü, özellikle İspanya, Portekiz, İtalya gibi Avrupalı üreticilerle rekabet edebilecek bir potansiyelde. Avrupalı ayakkabı üreticisi ülkelerle rekabet edebilmek için devamlı çalışan sektör mensupları, yurt dışındaki fuarlara, sergilere ve ticaret heyetlerine katılıyor.
İstanbul Ticaret Odası, sektörün bu potansiyelini harekete geçirmek ve firmalara son trendler hakkında bilgi vermek için zoom üzerinden ‘Ayakkabı Sektörü Trend Semineri’ gerçekleştirdi. Seminerde, sektörün dinamikleri ve tüketici davranışlarını belirleyen akımlar, sezonun kadın-erkek moda trendleri, temalar, malzemeler ve renkler, kilit modeller, 2021-2022 yılı trendleri katılımcılara aktarıldı.
AYAKKABI SEKTÖRÜNE UR-GE TANITIMI
İstanbul Ticaret Odası, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesine yönelik çalışmalar ve toplantılar yapıyor. Online olarak gerçekleştirilen toplantıda, ayakkabı ve ayakkabı yan sanayi sektörleri dijital tanıtım odaklı UR-GE projelerinin başvuru koşulları anlatıldı. Ayrıca ihracatçı firmalara, projeden en iyi şekilde faydalanmaları için dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında bilgi verildi.
E-TİCARETİ TERCİH EDİN
Seminerde katılımcılara yeni ayakkabı trendleri hakkında yapılan sunumda, kalıcı olmak ve satışı artırmak için önemli tüyolar verildi. Katılımcılara önümüzdeki dönemde fırsatları değerlendirmeleri için sunulan öneriler şöyle:
* İndirimli ürünler popülerlik kazanıyor. Koleksiyonda çeşit önemli.
* Tüketicilerin ürüne erişememe ve ürünlerin bitmesi yönünde endişelerine cevap verilmeli.
* Farklı ürün, farklı fiyat kategorileri oluşturulmalı.
* Ürünleri e-ticaret siteleri ile satmak tercih edilmeli.
07 Aralık 2020 Pazartesi
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı