Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA AÖF) bahar dönemi ara sınavlarının 5-6 Nisan'da tamamlanmasının ardından, sınava katılan binlerce öğrencinin gözü kulağı gelecek duyurularda. En çok merak edilen sorular ise "ATA AÖF sınav soruları ve cevapları yayınlandı mı?" ve "ATA AÖF cevap anahtarı ne zaman erişime açılacak?" LMS üzerinden yayınlanması beklenen sorular ve ardından açıklanacak ATA AÖF sınav sonuçları için beklenen tarihler ve tüm detaylar haberimizde.
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA AÖF) bütünleme sınavı soruları ve cevap anahtarı kitapçığı görüntüleme ekranı gündemdeki yerini aldı. Üç oturumda düzenlenecek olan ATA AÖF ara sınavında çıkan sorular online sistem üzerinden sorgulanabilecek.
ATA AÖF VİZE SINAVI CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?
ATA AÖF bahar dönemi vize (ara) sınavı 5-6 Nisan 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek oturumlarla tamamlanacak. ATA AÖF sınav soruları ve cevap anahtarı kitapçığı oturumlar tamamlandıktan sonra adayların erişimine açılıyor.
Soru kitapçıklarının 7-11 Nisan tarihleri arasında yayımlanması bekleniyor. Sınav soruları ve cevapları LMS'ye yüklenecek. lms3.ataaof.edu.tr adresinde sol menüde yer alan soru itiraz sayfasından sınav sorularını görebilirsiniz.
ATA AÖF VİZE SINAVI CEVAP ANAHTARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN
ATA AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?
ATA AÖF vize sınav sonuçlarının, sınav tarihinden yaklaşık 7-10 gün sonra açıklanması bekleniyor. Öğrenciler, sınav sonuçlarını ATA AÖF öğrenci otomasyonu üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak öğrenebilirler.
ATA AÖF DERS NOTLARI
a) Harf Notu Ağırlık Katsayısı
AA 4,00
BA 3,50
BB 3,00
CB 2,50
CC 2,00
DC 1,50
DD 1,00
FF 0,00
M Muaf
G Geçer
Z Devamsız
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.
2) Bir dersten alınan DC ve DD notları, öğrencinin mezuniyet
AGNO’suna bağlı olarak değerlendirilir. Öğrencinin AGNO’su başarı baraj notunun üzerinde ise bu dersler başarılı olarak tanımlanır. Ara yarıyıllarda/yıllarda ise, AGNO hesaplanmasında bu harf notları katsayıları ile değerlendirilir.
3) FF notu, ilgili dersten başarısız olan öğrencilere verilir. FF notu alan öğrenci, bu dersi verildiği ilk yarıyılda/yılda alarak devam ve sınav şartlarını yerine getirmek zorundadır.
4) M notu, bir yükseköğretim kurumundan yatay geçişle kabul edilen veya ÖSS’ye girerek yeniden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin ilgili programa intibaklarında, önceden izledikleri yükseköğretim programında alıp CC ve üzeri harf notu veya karşılığı bir notla başarılı oldukları dersler için ilgili yönetim kurulu kararı ile muaf tutuldukları durumda kullanılır.
5) Dikey geçiş sınavıyla Üniversiteye gelen öğrencilerin lisans öğrenimine hazırlık programında FF aldıkları dersler başarısız olarak kabul edilir. Bu programda alınan derslerden en fazla iki dersten başarısız olan öğrenciler, AGNO’larına bakılmadan, başarısız oldukları dersleri üçüncü sınıfta almak kaydıyla, üçüncü sınıfa kaydedilir ve bu Yönetmelik hükümlerine göre öğrenimlerini sürdürürler. Dikey geçiş işlemleri ile ilgili diğer hususlarda, 19/2/2002 tarihli ve 24676 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Meslek Yüksekokulları ve Açık öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik hükümleri uygulanır.