Tüyap'tan yapılan açıklamaya göre, fuar, 1.200'den fazla firma ve firma temsilcisini ve 120’nin üzerinde ülkeden 15 bini yerli olmak üzere 80 bin ziyaretçiyi ağırlayacak.
11 Ekim itibarıyla kapılarını açan 28. Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı’nda 4 gün boyunca geleceğin çözüm odaklı firmaları, yaratıcı ambalaj çözümlerini ve en son teknolojilerini sergileyecek.
Fuar, ambalaj endüstrisinin 2030 yılına yönelik 50 milyar dolarlık sektör büyüklüğü hedefine ve 20 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmasına önemli bir katkı sağlıyor.
28. Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, RX Tüyap tarafından Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) iş birliğinde, Ambalaj Makinecileri Derneği (AMD), Etiket Sanayicileri Derneği (ESD), Esnek Ambalaj Sanayicileri Derneği (FASD), Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD), Metal Ambalaj Sanayicileri Derneği (MASD), Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği (OMÜD) ve Sert Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin (SEPA) destekleriyle düzenleniyor.
Avrasya Ambalaj Fuarı’nda, ambalaj ürünleri, tamamlayıcı ambalaj ürünleri, ambalaj üretimine yönelik ham madde ve ara ürünler, ambalaj sanayiine yönelik hizmetler, ambalaj baskı, oluklu mukavva-karton ambalaj üretim ve konverting teknolojileri, ambalaj makineleri, ambalaj üretim makineleri, makinelere yönelik yardımcı cihaz, donanım ve sistemler, içecek ve gıda teknolojileri, ambalaj geri dönüşüm teknolojileri ve lojistik alanlarında faaliyet gösteren yerli ve yabancı firmalar yer alıyor.
TÜRKİYE AMBALAJ SEKTÖRÜNDE DÜNYANIN SAYILI ÜLKELERİ ARASINDA YER ALIYOR
Açıklamada görüşlerine yer verilen RX Tüyap Genel Müdürü Berkan Öner, Türkiye'nin ambalaj sektöründe dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer aldığını ifade ederek, "İhracattaki başarısını her geçen yıl artıran ambalaj sektörü, en gelişmiş teknolojiye sahip ürün, hizmet ve çözümlerini bu yıl da fuar aracılığıyla dünyaya ulaştıracak." ifadelerini kullandı.
Öner, fuar ziyaretçilerinin Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı ve eş zamanlı düzenlenen 17. Uluslararası Gıda ve İçecek Teknolojileri Fuarı Food-Tech Eurasia sırasında yeni tedarikçiler ve çözüm ortakları ile tanışma fırsatı yakalarken işletmeleri için makine ve ekipman yatırımları da yapabileceklerini belirtti.
Fuar katılımcılarının ise başta Türkiye olmak üzere, Orta ve Batı Avrupa, Balkanlar, Rusya, Kafkaslar, Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika’dan gıda ve gıda dışı tüm endüstrilerin karar vericileriyle buluşma, ticaret hacimlerini ve marka değerlerini artırma ve müşterileriyle yüz yüze görüşme fırsatına sahip olacaklarını belirten Öner, "Sektör temsilcileri, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerle bir araya gelecek. Ambalaj Sanayicileri Derneği iş birliği ve çok değerli derneklerimizin destekleriyle düzenlenen Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı'mızın tüm sektöre hayırlı olmasını diliyorum." açıklamasında bulundu.
AMBALAJ İHRACATIMIZIN YÜZDE 60'I AVRUPA'YA GİDİYOR
Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir de 2022’de 7 milyar 467 milyon dolar ve 3 milyon 257 bin ton ihracat gerçekleştiren ambalaj sektörünün ülke ekonomisine değer katmaya devam ettiğini belirtti.
Sarıbekir, şunları kaydetti:
"Bu rakamlara baktığımızda ülkemizin dünyada 16'ncı, Avrupa'da ise 6'ıncı büyük ambalaj üreticisi konumunda bulunduğunu söyleyebiliriz. Hedefimiz bu sıralamada daha yukarılara tırmanmak. Bu sebeple RX Tüyap iş birliğinde gerçekleştirdiğimiz Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı'mızı çok önemsiyoruz. Yeni ihracat pazarları açmaya öncü olan fuarımız bu yıl 11-14 Ekim tarihleri arasında 28’inci kez düzenleniyor. Türkiye ambalaj sektörü dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alıyor. Ambalaj ihracatımızın yüzde 60'ı Avrupa'ya gidiyor."