Pazar, 24 Kasım, 2024
HABER: SELAHATTİN NİZAM
ÖSYM tarafından açıklanan 2019-2020 akademik dönemi üniversite tercih sonuçları, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin, adayların en çok ilgi gösterdiği üniversiteler arasında olduğunu ortaya koydu. Üniversitede genel doluluk oranı son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı ve yüzde 100’e yaklaştı.
18 BÖLÜM YÜZDE 100 DOLDU
İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin 6 fakültesinin çatısı altında faaliyet gösteren bölümlerden 18’inin kontenjanları tamamen doldu. Bu dönem yeniden öğrenci almaya başlayan İstatistik ve Matematik Bölümleri’nde de boş kontenjan kalmadı.İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin bölümlerini 194, Hukuk Fakültesi’ni 200, İletişim Fakültesi’nin bölümlerini 127, Mühendislik Fakültesi’nin bölümlerini 163, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin bölümlerini 124, İşletme Fakültesi’nin bölümlerini 322 aday öğrenci tercih etti.
ÖĞRENCİLERE GENİŞ İMKANLAR
İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni tercih edip kayıt yaptıracak öğrencileri geniş imkanlar bekliyor. İnsan ve Toplum Bilimler Fakültesi, İşletme Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Hukuk Fakültesi’nin yer aldığı Sütlüce Yerleşkesi’nde 23 akıllı tahtalı sınıf, 23 projeksiyonlu sınıf, 3 bilgisayar laboratuvarı, 3 mac laboratuvarı, 8 amfi, canlandırma atölyesi, 4 fotoğraf sınıfı, havacılık sınıfı, Bankacılık Uygulama Merkezi, Mahkeme Uygulama Salonu, Borsa İstanbul Laboratuvarı, TV stüdyosu ve konferans salonu bulunuyor.
TÜRKİYE’DE BENZERİ YOK
Bankacılık Uygulama Merkezi ile havacılık sınıfı’nın Türkiye’de bir eşi daha yok. Borsa İstanbul Laboratuvarı da Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor. Mahkeme Uygulama Salonu’nu benzerlerinden ayrıştıran özelliği ise öğrencilerin gerçek bir mahkemedeymiş gibi bazı derslerini uygulamalı olarak burada yapıyor olması.
Mühendislik ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin yer aldığı Küçükyalı Yerleşkesi de uygulama için öğrencilerine geniş imkanlar sunuyor. Yerleşkede; 31 projeksiyonlu sınıf, 12 atölye, 8 bilgisayar laboratuvarı, boya ve baskı laboratuvarı, 3 elektrik elektronik laboratuvarı, fizik laboratuvarı, internet laboratuvarı, işletim sistemleri laboratuvarı, 5 mekatronik laboratuvarı, 3 mücevherat laboratuvarı, 3 stüdyo, maket atölyesi ve konferans salonu öğrencilerin fiilen kullanımına açık.
24 SAAT AÇIK KÜTÜPHANE
Üniversiteye yeni yerleşen öğrenciler biri Sütlüce, diğeri Küçükyalı’da olmak üzere iki kütüphanenin sunduğu geniş araştırma olanaklarına da kavuştu. Her iki kütüphane de sınav dönemlerinde öğrencilerin ders çalışabilmesi için 24 saat açık tutuluyor. Ayrıca her iki yerleşkede de 7/24 açık okuma salonları bulunuyor.
KAYITLAR BAŞLADI
İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni kazanan öğrenciler, 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında kayıt yaptırabilecek. Üniversite, yoğunluğun yaşanmaması için her fakülte için ayrı bir kayıt günü belirledi.
* Hukuk Fakültesi: 19 Ağustos
* İşletme Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümleri: 20 Ağustos
* İşletme Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı, Mimarlık bölümleri: 21 Ağustos
* İletişim Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi: 22 Ağustos
* İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi: 23 Ağustos
Kayıt saatleri 09.00-17.00 olarak belirlendi. Kayıt yeri Sütlüce Yerleşkesi olacak.
KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
Kesin kayıtlar sırasında öğrencilerden; ÖSYM web sitesinden temin edilecek 2019 YKS/AYT Sınav Sonuç Belgesi, ortaöğretim diplomasının aslı veya yeni tarihli mezuniyet belgesi, aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş, ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge, nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, her birinin arkasına ad ve soyadı yazılmış 3 adet 4.5 x 6 cm. ebadında ve son 6 ay içinde çekilmiş fotoğraf, ve öğrenim ücretinin ödenmiş olması istenecek.
Havacılık Yönetimi lisans programına yerleşen öğrencilerin ise ayrıca havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir adli sicil kaydı veya adli sicil arşiv kaydı bulunmaması gerekiyor. Kayıt sırasında öğrencilerin ayrıca mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde alınmış heyet raporu da istenecek.
Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekiyor, posta yolu ile kayıt gerçekleştirilemiyor. Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı görülmeden, belgeler eksik ise kayıt yapılmıyor.
MODA TASARIMCISI OLMAK İÇİN FIRSAT
Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü, bu yıl ilk kez özel yetenek sınavı ile öğrenci alıyor. TYT sınavından 150 ve üzeri puan alan ve programa ilgi duyan adaylar özel yetenek çizim sınavı ve mülakatta başarılı oldukları takdirde bu programa yerleşebilecek. 30 kontenjanı bulunan bölüme 27 kişi yüzde 75 burslu, üç kişi de yüzde 100 burslu kabul edilecek. İlk iki başvuru aşaması tamamlanan ve sınavları yapılan bölüme girebilmek için son başvuru tarihi 27 Ağustos.
20 Ağustos 2019 Salı
24 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi