tatil-sepeti

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Türkiye'nin 2053'te dünyada ilk 10 ekonomi, satın alma gücü paritesine göre ise dünyada ilk 5 ekonomi arasında yer almasını hedefliyoruz" dedi.





Ticaret Bakanı Ömer Bolat, uluslararası yatırımcı ve üst yöneticilerin (CEO) katılımıyla Gaziantep'te gerçekleştirilen HORASIS Global Toplantısı açılışında, kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, her gelişinde Gaziantep'in daha fazla gelişme gösterdiğine şahitlik ettiğini söyledi.


Gazianteplilerin kenetlenerek birlik ve dayanışma içerisinde gücüne güç kattığını anlatan Bolat, Türkiye'nin en gelişmiş beşinci ekonomisine sahip olan Gaziantep'i ithalat ve ihracatıyla diğer illerin de örnek alması gerektiğini ifade etti.


Bolat, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da tepki göstererek, vicdan sahibi olan tüm insanların ve ülkelerin saldırılara karşı harekete geçmeye davet etti.


Kahramanmaraş merkezli depremlere de değinen Bolat, "Çok büyük bir yıkım oldu. 104 milyar dolar civarında bir ekonomik kayıp yaşadık. Bu şehirlerimizi yeniden inşa etmek ve eskisinden daha güzel, daha kaliteli, daha yaşanabilir, daha müreffeh hale getirmek boynumuzun borcudur. Hükümetimiz, tüm kurumlarıyla ve milletimizle birlik ve beraberlik içinde deprem felaketinin yaralarını hızla sarıyor." diye konuştu.


Bakan Bolat, yeni hükümet programına da değinerek, şöyle devam etti: "Çevreye duyarlı, afetlere ve ileri teknolojiye dayanıklı, yüksek katma değer üreten, geliri adil paylaşan, istikrarlı, güçlü ve müreffeh bir Türkiye'yi hedef aldık. Bu vizyonda istikrarlı büyüme, güçlü ekonomi, yeşil ve dijital dönüşümle rekabetçi üretim, nitelikli insan, güçlü aile, sağlıklı toplum, afetlere dirençli yaşam alanları, sürdürülebilir çevre, adaleti esas alan demokratik, iyi yönetişim olmak üzere 12. Kalkınma Planımız 5 ana eksenden oluşmaktadır. Ülkemizin 2053 vizyonu çerçevesinde Türkiye ekonomisinin üst gelir grubunda bir ülke olarak küresel ölçekte rekabetçiliği, yenilikçiliği teşvik eden yapısal dönüşümleri gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin 2053'te dünyada ilk 10 ekonomi, satın alma gücü paritesine göre ise dünyada ilk 5 ekonomi arasında yer almasını hedefliyoruz. Ayrıca markalaşmanın da desteklenerek dünyanın en değerli 100 markası arasında en az 5 markaya sahip olmayı da hedefliyoruz. Diğer taraftan 2053 yılında küresel ekonomiden aldığınız payın da yüzde 2'nin üzerine çıkması ve hizmet ticaretini de dahil ettiğimizde bu oranın daha da yükselmesi hedeflerimiz arasındadır."

22 Ekim 2023 Pazar