tatil-sepeti
tatil-sepeti

81 meslek komitesi ‘yeni fikirlerle’ havuza girecek

Giriş: 27.09.2017 - 00:00
Güncelleme: 17.12.2024 - 22:35

Yeni iş fikirlerinin ticarileşmesi ve ticarileştikten sonra sürdürülebilir bir şekilde büyümesi için destek sunmak amacıyla girişimcileri çatısı altında toplayan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), ‘Yatırımcı Buluşmaları’ organize etmeye devam ediyor. Bu defaki Yatırımcı Buluşmaları’nın konuğu ise İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi Mehmet Akif Özyurt oldu. Özyurt, İTO’nun 400 bini aşkın üyesi içinde çok sayıda firmanın üretim yaptığını ve bu firmaların girişimcilik ekosistemi içinde çok büyük bir değer taşıdığını söyledi.

ORTAK HAVUZ

Özyurt, BTM’nin, girişimcileri sektördeki ilk alıcılarla buluşturup projelerine destek verdiğini hatırlattı. Özyurt, İTO bünyesindeki 81 meslek komitesinin, yenilikçi iş fikrine sahip projelerle eşleşerek söz konusu projelerin ortak bir havuzda toplanacağını ve bu sayede büyük yatırımların gerçekleşmesinin sağlanacağını söyledi.

AR-GE ÇOK ÖNEMLİ

Bu bağlamda girişimcilik ekosistemine katkı sağlayabilmek için ‘Risk Sermayesi Fonu’ üzerinde çalışıldığını kaydeden Özyurt, Teknopark İstanbul ile BTM’nin Ar-Ge ve inovasyon anlamında birlikte çalıştığını aktardı. Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi de olan Özyurt, Ar-Ge’nin öneminin altını çizerek, bir ürünün pazarlamasına, üretimine göre dokuz kat daha değer verildiğini ifade etti.

MÜŞTERİ GÜVENİ

Özyurt, yenilikçi iş fikrine sahip projeler yürütülürken, müşterinin güvenini kazanmanın ve nasıl ikna edileceğinin de yollarının bulunması gerektiğini söyledi. Yenilikçi iş fikrine sahip projelerin, ilgili sektörlerde o ürün gamında satış yapan firmalarla buluşturulması gerektiğini belirten Özyurt, bu esnada BTM’nin devreye girerek iki firmanın da çıkarlarını gözetecek şekilde yenilikçi iş fikirlerinin geliştirilebileceğini sözlerine ekledi.

‘KAZAN-KAZAN’ METODU

Ar-Ge konusu üzerine yoğun çalışma yapılan projelerde, ürünlerini pazarlayabilecek firmalarla ortaklık kurulmasını ‘kazan-kazan’ metodu olarak gördüğünü söyleyen Özyurt, bu sayede proje sahibi girişimcilerin Ar-Ge konusuna yönelerek ürünlerini daha da geliştirebileceğini kaydetti.

Konuşmasının sonunda Özyurt, girişimcilerin sorularını da yanıtladı.

PROJE NEDİR NASIL YAPILIR?

BTM101 kategorisi eğitimleri, proje felsefesi ve proje döngüsü yönetimi eğitimi ile başladı. BTM Direktörü İbrahim Elbaşı’nın verdiği eğitimde, ‘proje nedir, proje döngüsü yönetimi nedir, nasıl yapılır, bilgiye ulaşmadaki metodolojiler neler’ sorularına yanıt arandı. Eğitimde tasarım, kurgu ve strateji süreçleri üzerinde de duruldu. Proje süreçlerinin bilgi, değer, meşruiyet, strateji, ihtiyaç, gerekçe ve proje fikri aşamaları olarak devam ettiğini söyleyen Elbaşı, tasarım ve kurgulama aşamasının önemine değindi. Proje geliştirme ve planlama, stratejik formülasyon, yönetim metodolojisi, bütçeleme ve sürdürülebilirlik, hedef, faaliyet, zaman ve kaynak planlaması, proje analizi konularını da anlatan Elbaşı, bu eğitimin teorik olduğunu, ikinci bir eğitim ile bu başlıkların uygulamasının da yapılabileceğini aktardı.

BTM GİRİŞİMCİSİ FİNALİST OLDU

BTM girişimlerinden Notedu, 15. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde finale kaldı. Üniversite öğrencilerinin ders notlarını yükleyip paylaşabildikleri bir platform olan Notedu projesi, 15. Altın Örümcek Web Ödülleri Eğitim kategorisinde finalist oldu. 30 Eylül tarihine kadar halk oylamasının devam ettiği yarışmada; tasarım, teknik yapı, özgünlük, içerik ve amaca uygunluk kriterlerine göre bir değerlendirme yapılıyor.

3. ÇAĞRI’YA BAŞVURULAR BAŞLADI

Girişimci fikirleri İstanbul’un kalbi Eminönü’nde ağırlayacak olan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), Hızlandırma Kampı için 3. Çağrı dönemi başvurularına başladı. Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi; yenilikçi iş fikrine sahip yeni mezun potansiyel müteşebbislere, girişimcilere, mucitlere ve 0-4 yaş arası işletmelere ‘Al Fikrini Gel, Fikrin İş Yapsın! diyerek başvuruları bekliyor. Başvuru için son tarih ise 22 Ekim 2017. İstanbul Ticaret Odası’nın iştiraki olan BTM’nin sunduğu imkanlardan faydalanmak için www.btm.istanbul adresinden Bilgiyi Ticarileştirme Atölyesi ya da Yeni Doğan Şirket Ünitesi başvuru formunu doldurmak yeterli.
Ayrıntılı bilgi için: 0212 522 35 62