Salı, 26 Kasım, 2024
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, teknolojisi ve büyüklüğüyle dünyada merakla beklenen devprojelerin üçünün bu yıl hizmete gireceğini belirtti.
Arslan, yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım’ın liderliğinde başlatılan ve dünyanın merakla beklediği bazı dev projelerde sona yaklaştıklarını ifade ederek, Türkiye’de ulaşım alanında inşaatı devam eden projelerin önemli bir kısmının dünyanın en büyük projeleri arasında yer aldığını söyledi. Söz konusu dev projelerden üçünün yılsonuna kadar hizmete alınacağını dile getiren Arslan, bu yıl hizmete alınacak eserlerin Türkiye’nin ulaşımını dünya standartlarının ötesine taşıyacağını belirtti.
EN BÜYÜK DÖRDÜNCÜ, HAZİRAN’DA
Arslan, birçok enleri bünyesinde barındıranOsmangazi Köprüsü’nün sadece Türkiye’de değil, dünyada merakla beklenen bir proje olduğunu kaydetti. Aslan; “252 metre kule yüksekliği, 35,93 metre tabliye genişliğine sahip köprü, bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre uzunluğuyla dünyanın en büyük 4’üncü köprüsü. Zaman ve yakıt tasarrufu sağlaması bakımından Osmangazi Köprüsü örnek bir proje. Bu köprü ile Körfez çevresinde 2 saate yakın süren yol, 4 dakikaya düşecek. Köprü inşaatında son aşamaya gelindi. Bayramdan önce 30 Haziran’da Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın katılacağı törenle hizmete vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.
YAVUZ SULTAN SELİM AĞUSTOS’TA
Bakan Arslan İstanbul Boğazı’nın üçüncü incisi Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün de birçok özelliğiyle dünya mühendislik tarihi için önemli olduğunu vurguladı. Arslan; “Köprü genişliği 59 metreyi bulmakta olup dünyanın en geniş asma köprüsü konumunda. Bin 408 metre ana açıklığı ve yan açıklıklarıyla beraberYavuz Sultan Selim Köprüsü’nün toplam boyu da 2 bin 164 metredir. Bu yönüyle üzerinde raylı sistem bulunan dünyanın en uzun asma köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü olacak. Bu dev projeyi de 26 Ağustos’ta hizmete almayı planlıyoruz” dedi.
DENİZ ALTI GERDANLIĞI ARALIK’TA
Denizin 106 metre altında inşa edilen Avrasya Tüp Geçişi’nin dünyada, denizin en derininde yapılan ilk proje olduğunu belirten Arslan, projenin uzunluğunun 14,6 kilometre olduğunu söyledi. Bunun 3,4 kilometrelik kesiminin denizin altından tünelle geçildiğini vurgulayan Arslan, Avrasya Tüp Geçişi Projesi’ni Marmaray’ın kardeşi olarak gördüklerini ifade etti. Arslan projenin toplam yatırım bedelinin 1 milyar 250 milyon dolar olduğunu da ekledi.
Arslan, sözleşmeye göre Avrasya Tüp Geçişi projesinin bitiş tarihinin 2017’nin ağustos ayı olduğunu ancak bu önemli projenin 20 Aralık’ta hizmete verileceğini sözlerine ekledi.
16 Haziran 2016 Perşembe
26 Kasım 2024 Salı
26 Kasım 2024 Salı
26 Kasım 2024 Salı
26 Kasım 2024 Salı
26 Kasım 2024 Salı