Cumartesi, 23 Kasım, 2024
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, COVID-19 Türkiye Platformu altında 7 farklı aşı projesi ile hem kimyasal hem de biyoteknolojik yöntemlerin uygulanacağı 7 farklı ilaç geliştirme projesinin yer aldığını bildirdi.
ARAŞTIRMA EKİPLERİ HAZIR
TÜBİTAK öncülüğünde kurulan COVID-19 Türkiye Platformu’nun Aşı ve İlaç Geliştirme Sanal Konferansı’na katıldı.
Aşı ve ilaç geliştirme projelerindeki temel araştırmalara TÜBİTAK’ın liderlik ettiğini dile getiren Varank, geçen yıl başlatılan “TÜBİTAK 1004 Yüksek Teknoloji Platformları Çağrısı” kapsamında aşı ve ilaç araştırma gruplarının oluşturulduğunu belirtti.
24 ÜNİVERSİTE
Sürecin en hızlı ve etkin bir şekilde yürütülebilmesi için TÜBİTAK MAM Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsünün koordinasyonunda Kovid-19 alt platformunu kurduklarını ifade eden Varank, şunları kaydetti: “Hocalarımızın devam eden projelerinden bu virüse karşı dönüştürülebilecek olanlar ve çok hızlı bir şekilde netice alabileceğimiz yenilikçi yaklaşımlar belirlendi. Kovid-19 Platformu altında 7 farklı aşı projesi ile hem kimyasal hem de biyoteknolojik yöntemlerin uygulanacağı 7 farklı ilaç geliştirme projesi yer alıyor. Bu ulvi amaç için 24 üniversite, 8 kamu Ar-Ge birimi ve 8 özel sektör kuruluşundan yüzlerce araştırmacı üstün bir gayretle çalışıyor.”
Varank, yetenekler ve kabiliyetlerin tek bir hedefe odaklandığını vurgulayarak, platform bünyesinde bu virüsle etkin mücadeleyi mümkün kılma potansiyeline sahip her türlü yöntemlerin deneneceğini söyledi.
ANKETE ÖNERİLER BEKLENİYOR
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, koronavirüs salgını sebebiyle bir anket uygulaması başlattı. Anket sayfasındaki Sanayide Sağlık Çözümleri Bilgi Formunda “Ülkemizin korona virüs salgını ile mücadelesine katkı sağlayabilecek ürünleriniz veya üretim yetkinlikleriniz varsa lütfen bizimle paylaşınız” denildi.
https://anket.sanayi.gov.tr/index.php/297791
06 Nisan 2020 Pazartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi