Cuma, 22 Kasım, 2024
HABER: TUĞÇE ÖZKUŞ
Girişimcilik son yıllarda iyice popüler olurken, bu girişimlere yapılan yatırımlar da öne çıkmaya başladı. Bu zamana kadar elindeki varlığını ‘klasik’ yatırım araçlarında değerlendiren geleneksel yatırımcıların odağında artık startup yatırımcılığı var. Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) de geleneksel yatırımcıları yeni akıllı yatırım çeşidi olan startup yatırımcılığına teşvik ediyor.
BTM’nin bu amaçla dördüncü kez düzenlediği “Yatırımcı Kulübü Programı” özel sektör yöneticilerinden büyük ilgi gördü. Programa tekstil, hizmet, finans, turizm ve hukuk gibi çok sayıda sektörün yöneticilerinden 130 başvuru geldi ve 42 kişinin katılması kabul edildi.
10 HAFTA ONLİNE
Online olarak 10 hafta sürecek program kapsamında, geleneksel yatırım modellerinden çok daha hızlı kazanç sağlayan startup yatırımcılığı, yatırımcı adaylarına keyifli atölye çalışmaları, eğitim ve söyleşilerle anlatılacak. Programa kabul edilen 42 yatırımcı adayı, bu startup yatırımcılığının yanı sıra bir startup mentor olma konusunda da ekosistemdeki önemli isimlerden faydalanacak. Eğitim, odak grup söyleşileri ve atölye çalışmalarından oluşan Yatırımcı Kulübü’nde aynı zamanda dünya çapında başarıya ulaşmış unicornlar, iş modelleri, başarısızlıkla sonuçlanan girişimlerle ilgili vaka çalışmaları gerçekleştirilecek. Startuplarla ilgili tüm detayların yer aldığı programda, risk sermayesi ve melek yatırımcılık gibi konular da işleniyor.
EKOSİSTEME 75 YATIRIMCI KAZANDIRDI
2022 yılına kadar 10 bin girişimci yetiştirme hedefini açıklayan BTM yatırımcı yetiştirmek için de çalışıyor. BTM, Yatırımcı Kulübü Programı ile startuplara yapılacak yatırımlar konusunda önemli bir farkındalık oluşturuyor. Bugüne kadar girişimcilik ekosistemine 75 yatırımcı kazandıran program yeni nesil yatırımcı sayısını da artıracak.
BTM SOSYAL GİRİŞİMCİLİĞE TEŞVİK EDECEK
BTM ile Uluslararası Sosyal Fayda Derneği (Social Business Global) arasında sosyal girişimciliği yaygınlaştırmak ve sosyal girişimcilere teşvik etmek amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. BTM Fulya Yerleşkesi’nde gerçekleşen imza törenine BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı ve Uluslararası Sosyal Fayda Derneği Başkanı İsmail Hilmi Adıgüzel katıldı. Protokol kapsamında sosyal girişimcilik temelinde seminer, konferans, eğitim, hackathon, demoday gerçekleştirilecek.
İŞ MODELİ GELİŞTİRME STRATEJİSİ ÖĞRENDİLER
Girişimciliğin temel kavramları ile iş modeli geliştirme stratejilerinin anlatıldığı ‘Girişimcilik ve İş Modeli Geliştirme Eğitimi’, önceki hafta gerçekleştirildi. BTM Girişimcilik ve Ticarileştirme Ofisi tarafından verilen eğitime, 100’e yakın girişimci katıldı. Haftanın ikinci eğitimi olan “Pazara Gidelim mi?” konulu eğitim ise Tarkan Selahiye ile gerçekleştirildi. Ön Kuluçka, Kuluçka ve Post Kuluçka üyelerinin katıldığı eğitimde, pazarlama araştırmasının incelikleri, müşteriyi tanıma ve pazarlama gibi konular ele alındı. Haftanın son etkinliği Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation’ın tanıtım etkinliği oldu. Cube Incubation uzmanlarından Ahmet Sefa Bir, BTM girişimcilerine başvuru şartları, sağlanan destekler ve BIGG süreci hakkında bilgi verdi.
GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ HAREKETE GEÇTİ
Girişimcilik ekosistemini kapsayan ve bir dijital tanışma etkinliği olan ‘Harekete Geçir’ etkinliği, 27 Şubat’ta online gerçekleştirildi. Etkinliğin paydaşları arasında BTM’nin de yer aldığı etkinlikte, birebir dijital tanışmalar ve iş birliği gerçekleşirken, startup sunumları, workshoplar ve alanında uzman konuşmacılar da katılımcılarla bir araya geldi.
10 Mart 2021 Çarşamba
22 Kasım 2024 Cuma
22 Kasım 2024 Cuma
22 Kasım 2024 Cuma
22 Kasım 2024 Cuma