tatil-sepeti
tatil-sepeti

3D alışveriş merkezi e-ticareti de şekillendiriyor

BTM girişimlerinden Cozmopol, fiziksel mağaza alışverişini dijital ortama taşıyarak kullanıcıların sanal dünyada etkileşimli ve eğlenceli bir alışveriş deneyimi yaşamalarını sağlıyor. Platformda, işletmeler de mağaza açarak daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşabiliyor. Yapay zeka tabanlı 3D alışveriş merkezi, alışverişi sosyal bir etkinlik haline getirirken, e-ticareti de yeniden şekillendiriyor.

Giriş: 24.12.2024 - 09:18
Güncelleme: 24.12.2024 - 09:18

BAHAR DAĞAŞAN

 

BTM girişimle-rinden Cozmopol, fiziksel mağazadaki alışveriş deneyimini dijitalleştiren yenilikçi bir 3D alışveriş merkezi. Kullanıcıların avatarlarını oluşturarak, 3D yaşam alanında dolaşıp ürünlerini sanal olarak deneyebileceği ve arkadaşlarıyla etkileşim kurabileceği bir platform. Cozmopol, kullanıcıların sanal alışveriş dünyasında gerçek hayata en yakın deneyimleri yaşamalarını sağlıyor. Kendi görünümlerini yansıtan avatarlarıyla kullanıcılar, aynı anda aynı ortamda bulunup sesli iletişim kurabiliyor. Böylece sosyal etkileşimi artırarak alışveriş deneyimini daha özel kılıyor. 3D, yapay zeka, multiverse gibi teknolojileri bir araya getirerek kullanıcılara interaktif bir deneyim sağlayan platform, ayrıca fiziksel mağaza maliyetlerini düşürüp e-ticareti yeni bir boyuta taşıyor.

 

GERÇEK BOYUTLU AVATARLAR 

 

Cozmopol’un kurucusu Yusuf Bel, kullanıcıların avatarlarla alışveriş yaparak sanal ortamda sosyalleşebileceği bir platform sunduklarını belirtti. 3D sanal alışveriş merkezi deneyiminin ayrıntılarına değinen Bel, “Kullanıcılar kendi fiziksel özelliklerine uygun avatarlar oluşturup, sanal alışveriş merkezlerinde gerçek zamanlı olarak gezebiliyor, mağazalara girip ürünleri sanal olarak deneyebiliyor. Avatarların gerçeğe birebir uyumlu olması, deneyimi daha kişisel ve gerçekçi kılıyor. Bu sayede fiziksel alışverişteki etkileşimli deneyim, dijital ortamda da mümkün hale geliyor” dedi. Arkadaş ekleme ve sohbet etme özellikleri ise dijital alışverişi interaktif bir düzeye getiriyor.

 

İŞLETMELER DE MAĞAZA AÇABİLİR

 

Cozmopol sadece tüketicilere değil, işletmelere de çeşitli alanlarda çözümler üretiyor. Yerel ve global işletmeler, düşük maliyetlerle Cozmopol’de sanal 3D mağazalarını açarak çok daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşabiliyor. Fiziksel mağazaların yüksek kira ve işletme maliyetlerinden tasarruf etmek isteyen işletmeler, dijital ortamda ürünlerini sergileyip mağazalarını 7/24 açık tutabiliyor. Cozmopol, bu sayede küçük işletmelere de uygun maliyetlerle faaliyet gösterme imkânı sunarak, görünürlüğünü ve satış fırsatlarını artırıyor.

 

HEDEF, ALMANYA VE İNGİLTERE

 

Ürün satışlarından elde edilen komisyonlar, 3D mağaza kiralama, premium üyelikler, sanal mağaza içi ve mağaza dışı 3D reklam gelirleri gibi farklı gelir modelleri bulunan platformun hedef kitlesi, dijital dünyaya hakim Y ve Z kuşağı gibi teknoloji meraklılarından oluşuyor. Bu kuşakların dijital alışverişi aktif bir şekilde tercih ettiğini ve sanal dünyada daha fazla zaman geçirdiğini aktaran Yusuf Bel, Avrupa pazarında Almanya ve İngiltere gibi dijitalleşme konusunda ilerlemiş ülkelere açılmayı hedeflediklerini belirtti.

 

BTM İLE PROJEMİZİ HIZLANDIRDIK

 

Cozmopol’un kurucusu Yusuf Bel, BTM’den aldıkları mentorluk desteğiyle proje geliştirme süreçlerini hızlandırdıklarını söyledi. Girişimin ilerleme yolculuğuna değinen Bel, “BTM’nin sunduğu destekler, iş modelimizi daha sağlam temellere oturtmamıza yardımcı oldu. BTM, aynı zamanda yatırım fırsatlarına erişmemize de katkı sundu” dedi. 

 

GÜVENLİK ÖN PLANDA TUTULUYOR

 

Cozmopol, dijital alışverişte güvenliği en öncelikli konu olarak belirliyor. Kullanıcı verilerini korumak için gelişmiş şifreleme sistemleri ve SSL sertifikaları kullandıklarını belirten Yusuf Bel, “Kişisel ve finansal bilgilerin güvenliğini sağlamak amacıyla sürekli güncellenen bir güvenlik altyapısı oluşturduk” dedi. 

 

BAŞARININ ANAHTARI KULLANICI DENEYİMİNİ İYİLEŞTİRMEK

 

Yusuf Bel, dijital alışveriş ve teknoloji alanında başarılı olmak isteyen girişimcilere, cesur kararlar almayı ve kullanıcı deneyimini ön planda tutmayı önerdi. 

Teknolojiyi takip etmek, yenilikçi düşünmek ve hızlı adaptasyon sağlamak gerektiğini vurgulayan Bel, müşteri deneyimini sürekli iyileştirmenin başarının anahtarı olduğuna dikkat çekti.