Cumartesi, 23 Kasım, 2024
HABER: MÜGE BİBER
İstanbul Ticaret Odası liderliğinde TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu ve Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi işbirliğinde hayata geçirilen Yükselen Markalar Projesi’nin ikinci etabı sona erdi. İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı veİTO Meclis Üyesi Hatice Kal başkanlığında gerçekleştirilen proje ile 89 kadın girişimci markalarını yükseltmek için yaklaşık120 uzman ve akademisyenden iki hafta boyunca eğitim aldı.
YOL ARKADAŞLIĞI
Projenin kapanışında konuşan Hatice Kal, başta İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Kal, katılımcılara şu sözlerle veda etti:
“Bu projede hepinizin emeği çok büyük. Gönül verdiğiniz işte en güzel başarılara ulaşacağınızdan eminim. Biz size yol arkadaşlığı yaptık. Bundan sonra da her zaman yanınızdayız.”
NAKİTİNİZİ PLANLAYIN
İstanbul Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Sevda Arıkan, Yükselen Markalar Projesi gibi bir projeye az rastlanacağını belirterek, katılımcılara ürettikleri ürünü her zaman geliştirmelerini tavsiye etti. Üründen emin olunmadan piyasa sürülmemesi gerektiğinin altını çizen Arıkan, “Bu yolculuk kolay değil. İnişler çıkışlar oluyor. Yola çıkarken nakit akışınızı kontrol edin. Pazarlık yapın, bundan utanmayın. Desteklerden faydalanın” dedi.
FUARLARA KATILIN
Webinarda eğitimcilerin ortak düşüncesi, ürünün en iyi gösterilecek yerin fuarlar olduğu yönünde idi. Sanal fuarların fiziksel fuarların yerini tutmayacağını düşünen eğitimciler, “Sektör gözetmeksizin herkes ürününü tanıtacağı fuarın hangisi olduğunu iyi araştırmalı ve bir fuara en az 4-5 sene boyunca devamlı katılmalı” önerisinde bulundu.
ÖNCE YERELİ GÜÇLENDİRMELİYİZ
Şerife Aksoy-Gıda sektörü: Dünya değişiyor, dönüşüyor. Dünyanın geleceğine göre hareket etmekle yükümlüyüz. Üreticileri desteklemeliyiz. Dünya vatandaşı olup önce yerelimizi güçlendirmek bizim görevimiz. Kendi çiftçilerimizi desteklemek, hayatlarının devamlılığını sağlamak gerekiyor. Bu, bizim sosyal sorumluluğumuz. Açacağınız işyerlerine minik atölyeler kurun. Bir yandan üretin, bir yandan öğretin. Yaptığınız işin değerini, emeğini gösterin.
EĞİTMENLERDEN SON TÜYOLAR
Mağazadan önce e-pazarda yer alın Neslişah Yılmaz-Tekstil sektörü: Markanızın tanıtımı için influencerlarla çalışabilirsiniz ama hangisinin sizin ürününüz için doğru olacağına iyi karar verin. Ücret ödemeden arkadaşlık ilişkilerinizi de kullanabilirsiniz. Dizilere sponsorluk anlaşmaları yapabilirsiniz. e-pazarlarda mutlaka yer alın. Sizden talep edilen komisyon oranını düşünmeden bu pazarlara girin. e-pazar, bilinirliğinizi sağlar ve müşteriler bu sayede ileride mağazanıza gelmeye başlarlar.
DİJİTAL MECRALAR İÇİN BÜTÇE AYIRIN
Özlem Çöllü-Takı tasarım sektörü: Marka dediğimiz şey tasarımdan başlar. Ancak her zaman doğru iletişim ve doğru pazarlama, hedef kitleyi doğru tespit etmek, dünya trendlerini takip etmek, markayı başarıya ulaştırır. Pazarlama için kendinizi dijital mecralarda tanıtacak bütçeyi mutlaka ayırın. Tasarıma harcadığınız enerjiyi tanıtama da harcamalısınız. Ürününüzü Instagram’da tanıtıyorsanız hesabınızı gözden geçirin. Instagram’da bir düzen olmalı. Hangi ürünü sattığınız anlaşılmalı. Kafalar karışmamalı.
MARKA OLUŞTURURKEN BİR HİKAYENİZ OLMALI
Merve Menteş-Ev tekstili sektörü: Bir markayı oluştururken hikayeniz olmalı. Markalaşmak demek, bilenin bilmeyene anlatması demek. Bu yüzden kendinizi ve ürününüzü iyi tanıtın.
PLANLI VE SABIRLI OLUN
Kerim Müderrisoğlu-Kozmetik sektörü: Kadınlar erkeklere göre çok daha planlı ve sabırlı. İşlerin gelişmesi için öncelikle sabır lazım. Özellikle de bu pandemi döneminde. Üretim tarafı tabii ki meşakkatli. Bundan sonra ben de elimden geldiğince kadınların yanında olmaya devam edeceğim. Herkesin hak ettiği değeri göreceğine inanıyorum.
22 Şubat 2021 Pazartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi
22 Kasım 2024 Cuma