Salı, 05 Kasım, 2024
İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), 100 yerli teknoloji firmasını ülkeye yatırım çekebilmeleri amacıyla ABD’ye gönderecek. Burada danışmanlık hizmeti de alacak şirketler, üretimi ve Ar-Ge’yi Türkiye’de yapacak.
İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 6’ncı güdümlü projesi INNOGATE: İnovatif Teknoloji Firmalarının Uluslararası Pazara Girişini Hızlandırma ve Rekabet Altyapılarını Destekleme Programı, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin İTÜ’nün Ayazağa Yerleşkesi’nde tanıtıldı.
HEDEF PAZAR
İTÜ ARI Teknokent işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, 100 yerli teknoloji firması başta ABD olmak üzere diğer pazarlara rahat girebilmeleri ve Türkiye’ye yatırım çekebilmeleri amacıyla iki yıl içinde ABD’ye gönderilecek.
Bu ülkede hedef pazar ABD’ye yönelik danışmanlık eğitimi alacak şirketlere kurulacak Teknoloji Üretim Merkezi aracılığıyla ürün geliştirme için teknolojik altyapı sağlanacak.
GİRİŞİMCİLİK FONU
Firmalar, ABD’de kurulacak yönetim ofisi ile potansiyel müşteriler, yatırımcılar ve diğer girişimcilerle buluşturulacak. Proje bitiminde İTÜ ARI Teknokent bünyesinde bir girişimcilik fonu da kurulacak.
Proje kapsamında şirketlerin Ar-Ge ve üretim merkezi Türkiye olacak ve ülke ihracatına olumlu katkıda bulunulacak.
HEDEFİMİZ, DÜNYA MARKASI ÇIKARMAK
Tanıtım etkinliğinde konuşan İstanbul Valisi ve İSTKA Yönetim Kurulu Başkanı Vasip Şahin, ajansın ekonomik, sosyal ve kültürel olmak üzere her alanda İstanbul için çalıştığını söyledi. Vali Şahin, 700’ü aşkın projeyi desteklediklerini ve binlerce kişinin katıldığı uygulamalı eğitimler verdiklerini belirtti. İSTKA’nın üniversiteleri ve özel sektörü de destekleyen toplam 55 milyon lira maliyetli 5 ayrı güdümlü projeye destek verdiğine değinen Şahin, bu yıl birçok güdümlü projeyi daha destekleyeceklerini aktardı.
KATMA DEĞERİ YÜKSEK
Şahin, bu çalışmaların amacının; ‘katma değeri yüksek projelerle bilim ve teknoloji alanında İstanbul’u dünya ile rekabet eden bir şehir haline getirmek’ olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: “Bu projeyle teknoloji firmalarının ABD pazarına girişi ve yerli ürünlerin yurtdışına satışı desteklenecek. ABD’nin bu alandaki bilgi birikimi Türkiye’ye taşınacak. Projeyle, Türkiye’den dünya çapında teknoloji markaları çıkarmayı ve İstanbul’u teknoloji ve inovasyon alanında bölgenin cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. 2023’te dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almak için bugün imza attığımız projeler büyük önem taşıyacak.”
BU PROJE BİR MODEL
Vali Şahin, projenin model niteliğinde olduğunu dile getirdi. Şahin, “Dolayısıyla bu projeyle İstanbul, sadece Türkiye’nin değil, tüm bölge ülkelerinden firmaların ABD pazarına açılmayı düşünmeden önce istifade etmeyi planlayacağı uluslararası bir cazibe merkezine dönüşecek” dedi.
Projenin imza törenine; Vali Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, İSTKA Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca katıldı.
09 Ağustos 2017 Çarşamba
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı