Yeni icraatlara yönelik öncü bilgileri ise AK Parti’nin Seçim Beyannamesi’nde görmek mümkün. ‘Türkiye Yüzyılı İçin Doğru Adımlar: Seçim Beyannamesi 2023’ başlıklı ve 486 sayfalık beyannamede, gündem öncelikleri 6 bölüm halinde özetleniyor.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçimi için 28 Mayıs 2023 tarihinde ikinci turda sandık başına giden seçmen, 100. yılda 13. Cumhurbaşkanını belirledi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan verilere göre, kullanılan oyların yüzde 52.18’ini Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 47.82’sini ise rakibi Kemal Kılıçdaroğlu aldı. Böylelikle Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.
İCRAATLARA KAYNAK
Kesin sonuçların açıklanmasından sonra 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki 5 yıla yönelik icraat öncelikleri merak ediliyor. Ancak yeni yol haritalarının önceliklerini ve yeni icraatlara yönelik öncü bilgileri, AK Parti’nin Seçim Beyannamesi’nde görmek mümkün.
EKONOMİDE ÖNCELİKLER
Beyannamedeki üçüncü ana bölümün başlığı, ‘İstikrarlı ve güçlü ekonomi’ şeklinde… Bu bölümde büyüme, istihdam, ödemeler dengesi ve enflasyonla mücadele gibi temel konulara yaklaşım yanında önemli sektörlere yönelik atılacak adımlar özetleniyor. Metinde girişimcilik ve KOBİ’ler vurgulanıp, öncelikli sektörler şöyle sıralandı. Enerji ve madencilik, milli savunma sanayi, dijitalleşme ve dijital dönüşüm, ulaştırma ve haberleşme. Yüksek teknolojilerde öncü Türkiye hedefinin vurgulandığı metinde Gıda, Tarım, Ormancılık ve Su, Turizm, Çevre, Şehircilik ve Bölgesel Kalkınma başlıkları dahilindeki hedefler ve yürütülecek çalışmalar da ayrıntılarıyla yer aldı.
İHRACAT HEDEFİ 400 MİLYAR DOLAR
‘Türkiye Yüzyılı İçin Doğru Adımlar: Seçim Beyannamesi 2023’ başlıklı ve 486 sayfalık dokumanda ekonomiye dair bazı hedef ve değerlendirmeler şöyle:
İLK MADDE AFET YÖNETİMİ
‘Türkiye Yüzyılı İçin Doğru Adımlar: Seçim Beyannamesi 2023’ başlıklı ve 486 sayfalık beyannamede, gündem 6 bölüm halinde özetleniyor. Beyannamenin birinci bölümünü, Türkiye’nin yeni yaşadığı deprem afetine uygun olarak, ‘Afetlere karşı risk ve kriz yönetimi’ oluşturuyor. Türkiye’nin, toplumun ve şehirlerin dirençli hale getirilmesi için kurumsal-teknik kapasitenin nasıl artırılacağına yönelik öneriler sıralanıyor. Afet yönetimi kadar afet riskinin azaltılması da öncelikler arasında…
STK ve özel kesimin de sürece dahil edilerek başta Marmara Bölgesi, İstanbul ve büyükşehirlerde risk azaltma programlarının etkin uygulanması hedefleniyor. Beyannamedeki ikinci bölüm ise ‘Sağlam toplumsal yapı’ başlığı taşıyor. Bu başlık altında toplumu oluşturan farklı bileşenlere yönelik atılacak adımlar özetleniyor.