tatil-sepeti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin üretim ve teknoloji alanında küresel ölçekte rekabet gücünü artırmaya yönelik adımlarını anlattı.


Türkiye'nin üretim altyapısını küresel pazarda güçlendiren çalışmalarıyla ülkenin geleceğe emin adımlarla ilerlediğini belirten Kacır, TSE'nin (Türk Standardları Enstitüsü) bölgesel bir kalite ve uygunluk merkezi olma hedefine vurgu yaptı.

 

TSE, BÖLGESEL BİR GÜÇ OLDU

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 14 Ekim Dünya Standartlar Günü ve TSE’nin 70. Yıl Programı’nda Türkiye’nin standardizasyon ve kalite çalışmalarındaki rolünü övdü. TSE’nin Türkiye’de standardizasyon bilincinin yaygınlaşmasında öncü olduğunu vurgulayan Bakan Kacır, “Ankara’da açılacak Kalite Kampüsü, ülkemizin kalite üssü olacak ve küresel uygunluk değerlendirme pazarında Türkiye’yi bölgesel bir oyuncu haline getirecek” dedi. Kacır, TSE’nin sadece Türkiye’de değil, dünya standartlarında da söz sahibi olduğunu ve Türkiye'nin küresel üretim üssü olma yolunda ilerlediğini belirtti.

 

TÜRKİYE’NİN 22 YILDAKİ TEKNOLOJİ VE ÜRETİM ATILIMI

Son 22 yılda sanayi ve teknolojide yapılan atılımlara dikkat çeken Kacır, sanayide istihdamın ve AR-GE yatırımlarının ciddi şekilde arttığını ifade etti. Organize sanayi bölgeleri ve endüstri bölgeleriyle üretim kapasitesini artırdıklarını belirten Kacır, “Sanayi sektörümüzde otomotivden savunma sanayine, beyaz eşyadan mobilyaya kadar birçok sektörde ihracatımızı 262 milyar dolara taşıdık” diyerek Türkiye’nin kalkınma hamlesinde yakaladığı ivmeyi anlattı.

 

TÜRK MALI MARKASININ GÜCÜ

TSE'nin, Türk Malı etiketini kaliteyle özdeşleştirdiğini ifade eden Bakan Kacır, "TSE’nin belgelendirme, muayene ve eğitim hizmetleriyle Türk ürünlerinin küresel pazarda güçlü bir imaj kazandığını görüyoruz" dedi. Kacır, geçtiğimiz yıl TSE’nin yürüttüğü kapsamlı denetim ve sertifikasyon çalışmalarının, sanayicilere güvenli ve sürdürülebilir üretim imkanı sunduğunu belirtti.

 

YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE TSE’NİN ROLÜ

TSE’nin dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik alanındaki yeni standartlarla iş dünyasına rehberlik ettiğini belirten Kacır, “İklim değişikliği gibi küresel sorunlarla mücadelede TSE’nin standart çalışmaları büyük önem taşıyor. 2053 net sıfır emisyon hedefimize ulaşmada TSE’nin su ayak izi, karbon ayak izi gibi sürdürülebilirlik odaklı standartlarla yol gösterici rolü sürecek” diye konuştu.

 

2027’DE İSTANBUL, ISO HAFTASI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Türkiye'nin uluslararası standardizasyon alanında da iddialı olduğunu söyleyen Kacır, ISO tarafından 2027 yılında İstanbul’da düzenlenecek ISO Haftası’na Türkiye’nin ev sahipliği yapacağını duyurdu. Kacır, bu etkinliğin dünya genelinden 1500’den fazla katılımcıyı İstanbul’da bir araya getireceğini belirtti.

 

"SANAYİMİZİN ÖNÜNÜ AÇMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kacır, Türkiye genelindeki organize sanayi bölgelerinde yeni yatırımlar için şeffaf ve öngörülebilir bir sistem başlattıklarını, bu sayede sanayicilerin daha hızlı yatırım yapabildiğini aktardı. Türkiye’nin kalkınma yolculuğunda sanayinin öncü olmasını sağlayacak politikaları uygulamaya devam edeceklerini vurgulayan Kacır, "Sanayicilerimizin her daim yanındayız, güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

14 Ekim 2024 Pazartesi